ΑΙΓΙΟ: Στα Ψηλαλώνια το Σάββατο το παραδοσιακό χορευτικό συναπάντημα από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και 6 τοπικούς συλλόγους

0
233

Με παράσταση στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουλίου, ολοκληρώνεται το 3ο Παραδοσιακό Χορευτικό Συναπάντημα που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνεργασία με 6 χορευτικούς συλλόγους της Αιγιάλειας και τοπικούς φορείς.

Την περασμένη Δευτέρα στην Άβυθο και την Τετάρτη στα Συλιβαινιώτικα, παρουσιάστηκαν χοροί, δρώμενα και μουσικές από διάφορα μέρη του Ελλαδικού χώρου, με φόντο τους «Δρόμους της Ξενιτιάς», που ήταν φέτος και το θέμα της διοργάνωσης. Το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου (ώρα έναρξης 9 μ.μ.), οι χορευτές θα αναδείξουν το μεγαλείο του παραδοσιακού χορού και πολιτισμού, που έχουν τη δύναμη να αμβλύνουν πολιτισμικές διαφορές και αντιπαραθέσεις.

«Χορεύουμε για τον πόνο της ξενιτιάς, για τα έθιμα και τις παραδόσεις κάθε τόπου» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Φέτος συμμετέχουν:

Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιαλείας. Πολιτιστικός Σύλλογος Τέμενης «Η Ένωση», Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, Χορευτικός Όμιλος Αβύθου «Οι Αχαιοί», Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, Χορευτικός Όμιλος Καμαρών «Οι Αρχαίες Ρύπες».

Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, Οικισμός Αβύθου Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης, Τοπική Κοινότητα Συλιβαινιώτικων, Δημοτική Κοινότητα Αιγίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας