Αναβάθμιση για το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας

0
357

Το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Αιγιαλείας και ένα επιβλητικό μνημείο που ατενίζει το γαλάζιο του Κορινθιακού Κόλπου.

Από το 2014 και κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί ένα πολιτιστικό γεγονός, ανοίγοντας τις πύλες του στο ευρύ κοινό, μαγεύοντας τον επισκέπτη ενώ μέχρι πρότινος ήταν επισκέψιμο κατόπιν συνεννοήσεως για ομαδικές ξεναγήσεις.

Φέτος ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων κας Κουμούση και των συναδέλφων της και της προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κας Μαρίας Τσουκαλά, ηλεκτροδοτήθηκε ο χώρος του Αρχαίου Θεάτρου, ενώ υπάρχει πλέον αρχαιοφύλακας καθημερινά 8:30π.μ – 15:30μ.μ. (εκτός Τρίτης), κάνοντας έτσι σταθερά επισκέψιμο το Αρχαίο Θέατρο. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει δρομολογηθεί η σήμανση με πινακίδες από το ύψος της εθνικής οδού και ως τον αρχαιολογικό χώρο ύστερα από πρωτοβουλία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Επιπροσθέτως για πρώτη χρονιά από το 2014 το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, θα φιλοξενήσει φέτος το καλοκαίρι δύο πολύ σημαντικές παραστάσεις με δωρεάν είσοδο, με τη «Γκόλφω» του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στις 15 Ιουλίου και την παράσταση «Η Μελίνα μας εμπνέει» σύνθεσης της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου, αφιερωμένη στη μεγάλη Μελίνα Μερκούρη στο πλαίσιο εκδηλώσεων του έτους «Μελίνας Μερκούρη», στις 3 Αυγούστου.