Αιγιάλεια – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020 – Πληθώρα εκδηλώσεων με προτεραιότητα την ασφάλεια

1009

Σειρά εκδηλώσεων, προσαρμοσμένων στις ειδικές συνθήκες λόγω covid 19 και προσανατολισμένων στην τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας, διοργανώνει και φέτος η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) σε όλο το εύρος του δήμου Αιγιαλείας.

Κεντρικός άξονας όπως κάθε χρόνο το υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς», στο Αίγιο, που λειτουργεί ήδη και σαν δημοτικός θερινός κινηματογράφος, και θα φιλοξενήσει μοναδικές παραστάσεις από καταξιωμένα καλλιτεχνικά σχήματα, ενώ παράλληλα πλήθος εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί και στις δημοτικές ενότητες του δήμου Αιγιαλείας.

Το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, φιλοξενεί αυτό το καλοκαίρι δύο πολύ σημαντικές παραστάσεις, με τη «Γκόλφω» του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στις 15 Ιουλίου και την παράσταση «Η Μελίνα μας εμπνέει» σύνθεσης της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου, αφιερωμένη στη μεγάλη Μελίνα Μερκούρη στο πλαίσιο εκδηλώσεων του έτους «Μελίνας Μερκούρη», στις 3 Αυγούστου.

Υπαίθριος κινηματογράφος με το Θairos Film Festival, μουσικά αφιερώματα και συναυλίες σε ολόκληρο τον Δήμο Αιγιαλείας, με δωρεάν είσοδο για το κοινό, θα προσθέσουν μια ψυχαγωγική νότα σε ντόπιους και επισκέπτες και πάντοτε με τήρηση των μέτρων ασφαλείας όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές.

Το μενού των εκδηλώσεων περιλαμβάνει φέτος και δύο drive in προβολές στο νέο λιμάνι του Αιγίου σε συνδιοργάνωση με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγίου ενώ τα σκαλάκια της Φιλοποίμενος στο Αίγιο θα φιλοξενήσουν μετά από αρκετά χρόνια μια μουσική συναυλία με τη Χριστίνα Ψύχα στις 14 Αυγούστου.

Ο Νίκος Ζιώγαλας στην Ακράτα, η Ζωή Παπαδοπούλου στο Διακοπτό, το αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη στην Άβυθο από τη Φωτεινή Παπαδοπούλου σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ., και μια ξεχωριστή προβολή της ταινίας «Ευτυχία» συνδυασμένη με μουσική συναυλία αφιερωμένη στη μεγάλη στιχουργό, στον Πλάτανο, είναι μόνο κάποιες από τις εκδηλώσεις στην περιφέρεια του Δήμου Αιγιαλείας που συνθέτουν το καλλιτεχνικό παζλ του φετινού πολιτιστικού καλοκαιριού.

Για 8η χρονιά επιστρέφουν 16 – 30 Αυγούστου τα Οινοξένεια Τοπία και Γεύσεις της Αιγιάλειας, αποτελώντας τον κορυφαίο θεσμό που προβάλει την περιοχή μέσα από τους τοπικούς οίνους, τα προϊόντα καθώς και τα μαγευτικά τοπία της περιοχής.

Με γνώμονα της ασφάλεια των πολιτών, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. καλεί όλους τους δημότες και επισκέπτες της περιοχής να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και δηλώνοντας συμμετοχή εγκαίρως όπου απαιτείται.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020