Δωρεάν Αλλεργιολογικός Έλεγχος στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης»

0
332

 

Δωρεάν Αλλεργιολογικός Έλεγχος στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης»

Με στόχο την έγκαιρη διάγνωση, ώστε με την κατάλληλη αντιμετώπιση να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες των αλλεργικών παθήσεων και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με τη στήριξη των εταιρειών Virtus Pharma και Alfamedica A.E – HAL, συνεχίζει τους δωρεάν αλλεργιολογικούς ελέγχους στην Π.Ε Αχαΐας σε ενήλικες και παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε αλλεργιολογικό έλεγχο.

Οι αλλεργίες είναι παθήσεις που παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα στις βιομηχανοποιημένες κοινωνίες. Τα κρούσματα αλλεργικών αντιδράσεων αυξήθηκαν κατά 50% τα τελευταία 30 χρόνια και αποδίδονται σε διαφορετικούς παράγοντες όπως ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η ρύπανση του αέρα και οι μεταβολές των κλιματολογικών συνθηκών. Υπολογίζεται ότι ένας στους τρεις Έλληνες θα αναπτύξει κάποιου είδους αλλεργία κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Η διάγνωση των αλλεργικών παθήσεων γίνεται με τα αλλεργικά δερματικά τεστ. Είναι το κύριο διαγνωστικό εργαλείο των αλλεργικών παθήσεων και πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή και ανώδυνη μέθοδο. Η διαγνωστική τους ευαισθησία ξεπερνά το 90%. Για να βοηθηθούν άτομα στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε αλλεργιολογικό έλεγχο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά την Ηλεία συνεχίζει τους ελέγχους στην ΠΕ Αχαΐας όπου με τη στήριξη του Δήμου Αιγιαλείας, του Δήμου Καλαβρύτων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου θα πραγματοποιήσει δωρεάν αλλεργιολογικούς ελέγχους στις ακόλουθες περιοχές:

Στο Αίγιο το κοινό θα μπορεί να υποβληθεί σε δωρεάν αλλεργιολογικό έλεγχο τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και ώρες 09:00 με 14:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Τηλ. για ραντεβού στο 26910 68522, κα Βασιλική Μπαλή. Τα ραντεβού θα κλείνονται τηλεφωνικά από 6 Νοεμβρίου με σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει για 7 ημέρες πριν την ημερομηνία του τεστ να μην έχουν λάβει αντιισταμινικά χάπια (εμπορικές ονομασίες Xozal, Ζιρτέκ, Kestine, Rupafin, Bilargen, Bilaz, Αtarax κ.λπ.) ή κορτιζόνη (Medrol, Prezolon). Δίνεται προτεραιότητα σε άτομα που δεν έχουν την οικονομική ή ασφαλιστική κάλυψη για έλεγχο σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό κέντρο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας