Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα α’ βοηθειών, σε συνεργασία ΕΚΑΒ και ΔΗΚΕΠΑ

0
249

Ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 4 ωρών σε θέματα πρώτων βοηθειών οργανώνει το Παράρτημα Αχαΐας του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου και ώρες από 10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου (Νικ.Πλαστήρα και Κανελλοπούλου).

Κάθε χρόνο, το ΕΚΑΒ τιμά πανελλαδικά τη μνήμη των 2 στελεχών του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη, που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους το Δεκέμβριο του 2012. Έτσι, αφιερώνει μία εβδομάδα του συγκεκριμένου μήνα σε δράσεις συνεργασίας με φορείς και συλλόγους και με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες για την παροχή πρώτων βοηθειών, ώστε σε επείγουσες περιπτώσεις να είναι σε θέση να επέμβουν και να σώσουν τη ζωή συνανθρώπων τους που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Στο Αίγιο, εξειδικευμένοι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Αχαΐας θα προσφέρουν θεωρητική κατάρτιση στους ενδιαφερόμενους πολίτες για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται διάφορα έκτακτα περιστατικά και πώς μπορούν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε άτομα που αντιμετωπίζουν αιφνίδια προβλήματα υγείας (όπως έμφραγμα, εγκαύματα, πνιγμός, τραυματισμός κλπ.) στο σπίτι, σε χώρους εργασίας και σε δημόσιους χώρους. Παράλληλα, θα υπάρξει και πρακτική εφαρμογή όσων παρουσιαστούν, με τη χρήση ειδικού εκπαιδευτικού υλικού.

Η είσοδος των ενδιαφερόμενων θα είναι ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας