Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου η αναδρομική έκθεση ‘Αποτυπώσεις’ του Πάνου Φειδάκη στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο

0
405

Με τη συμμετοχή πολλών φίλων, συγγενών και θαυμαστών της ζωγραφικής τέχνης του Πάνου Φειδάκη, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής η αναδρομική έκθεση 37 συνολικά έργων του αξέχαστου αιγιώτη ζωγράφου, η οποία φιλοξενείται στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο κέντρο του Αιγίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, με διοργανώτρια τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) και σε επιμέλεια της αιγιώτισσας εικαστικού Νάνσυ Χαριτωνίδου.

Ο Πάνος Φειδάκης, που χαρακτηρίστηκε από φιλότεχνους “Το ανθισμένο χέρι”, μπορεί να έφυγε νωρίς και απρόσμενα από τη ζωή το 2003 αλλά η ‘παρουσία’ του ήταν έντονη στις αίθουσες του 2ου όροφου του νεοκλασσικού αρχοντικού της πόλης, με τους πίνακές του να παρουσιάζουν με τρόπο μοναδικό διάφορες εικόνες της ζωής του, τοπία, πορτραίτα, νεκρές φύσεις και βεβαίως το αγαπημένο του θέμα, τα πουλιά.

Στη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά καλωσορίζοντας το κοινό, χαρακτήρισε ως πολύ μεγάλη τιμή για τον τόπο τη διοργάνωση της έκθεσης του κορυφαίου αιγιώτη ζωγράφου. Η ίδια ευχαρίστησε θερμά για τη χορηγία τον Όμιλο Φειδάκη – FG EUROPE, όπως και τη σύζυγο του Πάνου Φειδάκη Νατάσα Ηλιοπούλου, τον συλλέκτη Γιάννη Κυνηγόπουλο, την καλλιτεχνική διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης κα Μαρία Μαραγκού, τους κ.κ. Βασίλη Παναγιωτακόπουλο, Φάνη Σπηλιόπουλο, Τάκη Αναγνωστόπουλο, Ντίνα Μποδιώτη, Ελένη Σπυροπούλου, Βάνα Μπεντεβή, Δημήτρη Αλεξόπουλο, Ανδρέα Κοντόπουλο, Νίκο Καρκατσέλο, Νίκο Φιλιππόπουλο και Βασίλη Ρίτη για τη στήριξή τους. Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το οινοποιείο Άγγελου Ρούβαλη, τον «Τετράμυθο» και τον Μένιο Κουτρόπουλο για όσα προσφέρθηκαν το βράδυ των εγκαινίων της έκθεσης, όπως και τους συνεργάτες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και ειδικότερα τους Βασίλη Ψαρρά, Νίκο Ζησιμόπουλο, Στράτο Χαριτωνίδη, Έφη Δέρβου και Άντα Στυλιανίδου.

Σημειώνεται πως με την παρουσία τους τίμησαν την έκθεση, μεταξύ άλλων, η σύζυγος, η μητέρα, τα παιδιά, τα αδέλφια και ξαδέλφια του Πάνου Φειδάκη, ο σκηνοθέτης κ. Λάκης Παπαστάθης, οι ζωγράφοι Βαγγέλης Παπαγιάννης, Θανάσης Μακρής, Δημήτρης Κούκος και Νίκος Μουρίκης, ο συλλέκτης και φίλος του ζωγράφου κ. Γιάννης Κηνυγόπουλος, η αιγιώτισσα ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης κα Ειρήνη Παπακωνσταντίνου κ.α.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26910-28210 & 26910-68308.

 

[widgetkit id=300]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας