«Χριστός γεννάται, δοξάσατε…»: Μουσικοφιλολογική βραδιά από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων και τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α

0
327

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη μουσικοφιλολογική βραδιά με τίτλο «Χριστός γεννάται, δοξάσατε…» και θέμα τη Γέννηση του Θεανθρώπου στη Βυζαντινή αγιογραφία – υμνογραφία, την κλασική μουσική & την δημοτική παράδοση.

Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης θα είναι ο διεθνώς αναγνωρισμένος δεξιοτέχνης πιανίστας και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η κορυφαία βυζαντινή υμνωδός και ερμηνεύτρια Νεκταρία Καραντζή, που θα ενώσουν μουσικά με ιδανικό τρόπο Δύση και Ανατολή σ’ ένα πρόγραμμα εναρμονισμένο στο κλίμα των ημερών των Χριστουγέννων, στο οποίο οι απόηχοι της κλασικής μουσικής συναντούν τη λιτή βυζαντινή μουσική έκφραση.

Παράλληλα μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων θα παρουσιάσουν τη Γέννηση στη βυζαντινή αγιογραφία και τη λογοτεχνία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» με τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας