Εκδήλωση τιμής στη μνήμη του σπουδαίου επιστήμονα Γεωργίου Δούσμανη, τη Δευτέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου

594

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Αιγίου, διοργανώνει αφιερωματική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον κορυφαίο πυρηνικό και ατομικό επιστήμονα Γεώργιο Δούσμανη, 47 χρόνια μετά το θάνατό του.

Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία της συγγραφής και επανατύπωσης του βιβλίου “Γεώργιος Δούσμανης: Ο Επιστήμονας, ο Άνθρωπος, ο Έλληνας” των εκπαιδευτικών Κώστα Βελαώρα (φιλολόγου) και Γιώργου Τζεραβίνη (οικονομολόγου) και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου -ημερομηνία του θανάτου του- στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (Παλαιό Νοσοκομείο) στις 7 μ.μ., υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..

Για το επιστημονικό έργο και την πρωτοποριακή ανακάλυψη του Γεωργίου Δούσμανη, της μεγαλοφυίας του πανεπιστημίου Columbia των ΗΠΑ, που κόσμησε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, θα μιλήσει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κα Ελένη Ι. Κωσταρίδη.

Τον τόπο καταγωγής του, το οικογενειακό περιβάλλον του και πτυχές από τη ζωή του θα παρουσιάσει ο κ. Γιώργος Τζεραβίνης, ενώ ο κ. Κώστας Βελαώρας θα παραθέσει στοιχεία και σταθμούς από τη δράση του Γ. Δούσμανη υπό τον τίτλο “Όταν τα παραμύθια συναντώνται με τις πραγματικότητες εις σάρκαν μίαν…”

Επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο “Γεώργιος Δούσμανης” θα διαβάσει η φιλόλογος κα Βαρβάρα Σεφέρη. Θα προβληθούν επίσης, διαφάνειες με φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και τη διαδρομή του τιμωμένου προσώπου.