Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2014 οι αιτήσεις για συμμετοχή ανέργων στο σχέδιο δράσης συνεργασίας και ενίσχυσης απασχόλησης στον αγροτουρισμό-Δείτε την αίτηση και τα δικαιολογητικά

328

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας  (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, η ενημερωτική ημερίδα για το σχέδιο δράσης «ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ», που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη AGROMOTION.

Στην ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 100 άτομα, κυρίως άνεργοι αλλά και αγρότες, δόθηκε η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να πληροφορηθούν για τις δράσεις του σχεδίου, που περιλαμβάνουν ενέργειες ενημέρωσης, κατάρτισης, δικτύωσης, συμβουλευτικής κ.λ.π.

Όπως τονίστηκε, τόσο κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, κ. Κωνσταντίνος Κλάγκος, όσο και από τους ομιλητές, το σχέδιο δεν είναι δυνατό να υποσχεθεί ότι θα επιλύσει το ζήτημα της ανεργίας. Μπορεί όμως να βοηθήσει σημαντικά μέσα από τις δράσεις του τους 80 ανέργους και αγρότες που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν σε αυτό να κάνουν κάποια σημαντικά βήματα προς την εξασφάλιση εργασίας, όπως επεσήμανε η κ. Ηρώ Τσιμπρή, Γεν. Διευθύντρια της Αχαΐας-Αναπτυξιακής Α.Ε..

Μία από τις δράσεις του προγράμματος είναι τα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης «Υποδοχή και Εξυπηρέτηση πελατών» και «Σύγχρονες Βιολογικές Καλλιέργειες», τα οποία παρουσίασε η κ. Ράνια Μπαλεστρίνου, κοινωνική λειτουργός, στέλεχος του ΚΕΚ ΙΡΙΣ. Μία άλλη σημαντική δράση είναι οι ενέργειες συμβουλευτικής και υποστήριξης των συμμετεχόντων τόσο σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού όσο και σε εξειδικευμένα θέματα επιχειρηματικής συμβουλευτικής (εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων, σύνταξη Business plan κ.λπ.). Τις δράσεις αυτές παρουσίασε αναλυτικά η κ. Σοφία Καϊάφα, από την Data Research.

Το σχέδιο έχει στόχο να λειτουργήσει ως γέφυρα σύνδεσης ανάμεσα στο εν δυνάμει εργατικό δυναμικό και τις τοπικές επιχειρήσεις. Έτσι, από το σχέδιο μπορούν να ωφεληθούν και επιχειρηματίες της περιοχής μέσα από την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και mentoring από εξειδικευμένους συμβούλους.

Τον συντονισμό της ενημερωτικής ημερίδας εκ μέρους της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α είχε ο κ. Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, από τον οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να ενημερωθούν σχετικά με τις αιτήσεις συμμετοχής τους, στα γραφεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., Νικ. Πλαστήρα & Κανελλοπούλου, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.. (τηλ. 26910-68308).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 10/1/2014.

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αίτηση συμμετοχής

Οδηγίες προς υποψηφίους