Έκλεψε τις εφηβικές καρδιές η ταινία “Αδέσποτα” που προβλήθηκε στον “Απόλλωνα”

0
281

Τα παιδιά αγαπούν τα ζώα και δεν χάνουν ευκαιρία να το δείξουν. Έτσι, εκατοντάδες έφηβοι, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Αιγιάλειας, κατέκλυσαν τον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα” για να παρακολουθήσουν την ταινία “Αδέσποτα” σε σκηνοθεσία Ηλία Χωραφά, σε σενάριο του ιδίου και του Γιώργου Χωραφά. Η ταινία αφορά σε πρόγραμμα για την προστασία των αδέσποτων ζώων που συντηρείται από κρατικούς πόρους και ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις, στην πόλη της Αθήνας, παρουσιάζοντας το μεγαλείο της ψυχής ανθρώπων που φροντίζουν τα ζώα
με μεγάλο προσωπικό κόστος.

Πριν την προβολή της ταινίας, μίλησαν στα παιδιά η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά και εκπρόσωποι του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αιγιαλείας “Τα φιλαράκια”, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η νέα γενιά έρχεται με καλύτερη νοοτροπία στη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν στα ζώα. Παράλληλα, η κα Τσουκαλά ζήτησε από τους μαθητές να νιώσουν ελεύθεροι να καταθέσουν τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους τόσο για τη λειτουργία του κινηματογράφου “Απόλλωνα”, όσο και γενικότερα σε θέματα πολιτισμού.

Το ντοκιμαντέρ “Αδέσποτα”, που ευγενικά παραχώρησε ο σκηνοθέτης ώστε να προβληθεί και τα έσοδα να διατεθούν υπέρ του Συλλόγου “Τα φιλαράκια”, μίλησε στις καρδιές των εφήβων, οι οποίοι την παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σίγουρα η υπόθεση, οι εικόνες και τα συναισθήματα τους ‘μίλησαν’, σπέρνοντας στο μυαλό τους διδάγματα και παραδείγματα για το πώς οφείλουμε, ως σωστοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες, να συμπεριφερόμαστε στα ζώα, δεσποζόμενα και αδέσποτα: Με αγάπη, σεβασμό και φροντίδα.

Η εν λόγω προβολή αποτελεί μια από τις δράσεις που δρομολογεί η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α τους επόμενους μήνες, επιδιώκοντας την ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγιούς ζωοφιλίας, την καλλιέργεια της πολιτισμένης και υπεύθυνης αντιμετώπισης των ζώων και κυρίως των αδέσποτων & την καλλιέργεια της αξίας του ανθρωπισμού γενικότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας