Εξαιρετική η παρουσία της Δημοτικής Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

0
239

Πολύ αξιόλογη, κατά γενική ομολογία, ήταν η εμφάνιση της Δημοτικής Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιείται για 6η χρονιά στην Καρδίτσα και αποτελεί το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής.

Η χορωδία από την Αιγιάλεια, με 61 χορωδούς υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Βασιλικής Νάσση, εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής και παρουσίασε ένα πραγματικά απαιτητικό πρόγραμμα με τα τραγούδια: “Μύθος” του Μάνου Χατζηδάκι, “Του μικρού Βοριά”  του Μίκη Θεοδωράκη (τρίφωνο), “Ave Maria” του Zoltán Kodaly (τρίφωνο και a cappella), “Only time” της Enya και “I say a little prayer for you” της Aretha Franklin (τρίφωνο). Οι κριτικές που απέσπασε η χορωδία από όλους ήταν ιδιαίτερα θερμές και μάλιστα βρίσκεται ανάμεσα στις προτεινόμενες για συμμετοχή σε ανάλογα μουσικά φεστιβάλ σε Βελιγράδι και Ιταλία, επιβραβεύοντας έτσι την εντατική προετοιμασία των παιδιών και την εξαιρετική πρόοδό τους τους τελευταίους 2 μήνες και χαρίζοντάς τους πολύτιμες εμπειρίες για τη μελλοντική τους πορεία.

Την αποστολή, που αποτελείτο συνολικά από 100 άτομα (χορωδούς και συνοδούς) από τα δύο τμήματα της χορωδίας σε Αίγιο και Διακοπτό, συνόδεψε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας κ. Κωνσταντίνος Κλάγκος.

Η 6η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας ήταν αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες: Hans Leo Hassler (1564 – 1612) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Nicolo Jommelli (1714 – 1774) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του, Σπυρίδωνα Ξύνδα (1814 – 1896) για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του, Jean-Philippe Rameau (1683 – 1764) για τα 250 χρόνια από το θάνατό του, Giacomo Meyerbeer (1791 – 1864) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του και Stevan Mokranjac (1856 – 1914) για τα 100 χρόνια από το θάνατό του. Την παρουσίασή του ανέλαβε ο εξαιρετικός κ. Αλέξης Κωστάλας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας