Ρεσιτάλ πιάνου με τη διακεκριμένη συνθέτιδα Μαριέττα Θεοτικού, το Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου

350

Ένα ενδιαφέρον ρεσιτάλ πιάνου υπό τον τίτλο “Άλλοι δρόμοι” με έργα της διακεκριμένης συνθέτιδος Μαριέττας Θεοτικού, παρουσιάζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου. Στο πιάνο θα ερμηνεύσει τα έργα της η ίδια η συνθέτις, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η Μαριέττα Θεοτικού γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου και ακολούθως βρέθηκε στα Ιωάννινα, σπουδάζοντας Πιάνο και Σύνθεση. Το 2006 απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης ομόφωνα από  την επιτροπή στο 23ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Θεατρικών Παραστάσεων. Το 2009 πήρε το Δίπλωμα Πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίων με βαθμό Άριστα παμψηφεί, όπου παρουσίασε στο σύγχρονο μέρος ένα δικό της έργο. Το 2011 πήρε μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό “Δημήτρης Μητρόπουλος”. Έχει συνεργαστεί με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Φιλαρμονική Ιωαννίνων, έχει επιμεληθεί τη μουσική σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις και έχει συνοδεύσει διάφορες χορωδίες. Επίσης, έχει υπάρξει μέλος του ντουέτου σύγχρονης μουσικής “ΕΩΣ” και σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων.

Όπως δηλώνει η ίδια: “Οι συνθέσεις μου έχουν σαν στόχο να ενώσουν την ελληνικότητα με τις πλέον πρόσφατες μουσικές κατακτήσεις της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας, εισάγοντας το λογισμό των πιθανοτήτων στη μουσική, λογισμό ο οποίος επιτρέπει την απευθείας διάπλαση ηχητικών μαζών και ταυτόχρονα την υπέρβαση της απλοϊκής συνδυαστικής χάνοντας τη συνείδηση από μίαν άμεση αλήθεια, σπάνια, τεράστια και άρτια. Ο Αινστάιν είχε πει: ‘Η διάκριση ανάμεσα σε παρελθόν και σε μέλλον αποτελεί μόνο μία ψευδαίσθηση, έστω και αν πρόκειται για μια επίμονη ψευδαίσθηση’“.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η συνθέτις στο Αίγιο, στο πλαίσιο της περιοδείας της ανά την Ελλάδα, αποτελείται από 2 μεγάλα έργα για πιάνο και 8 χορούς, συνολικής διάρκειας μίας ώρας περίπου.