Ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική η ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου

0
293

Σπουδαία σημασία για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την προληπτική ιατρική των πέντε συχνότερων μορφών καρκίνων (πνεύμονα, μαστού, μήτρας, παχέος εντέρου και προστάτη) είχε η εκδήλωση που διοργανώθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου “Πολύκεντρο” στην παραλία Αιγίου, σε συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Αιγιαλείας και του Ουρολογικού Τμήματος του Γ.Α. Ανατολικής Αχαΐας-Αιγίου και υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας.

Αρκετοί συμπολίτες που γέμισαν την αίθουσα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εξειδικευμένους γιατρούς για καθέναν από τους συχνότερους τύπους καρκίνου και συγκεκριμένα: ο κ. Νικόλαος Μπαλταγιάννης (διευθυντής της Θωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου “Μεταξά”) μίλησε για τον καρκίνο του πνεύμονα, ο κ. Παναγιώτης Μανίκας (διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Ογκολογικής κλινικής του νοσοκομείου “Μεταξά”) αναφέρθηκε στον καρκίνο του μαστού, ο κ. Δημήτριος Παπαθεοδώρου (διευθυντής της Γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου “Μεταξά”) ανέπτυξε το θέμα για τον καρκίνο της μήτρας, ο κ. Ιωάννης Τσοπελογιάννης (συμπολίτης Γαστρεντερολόγος) αναφέρθηκε στον καρκίνο του παχέος εντέρου και τέλος ο κ. Παναγιώτης Καρτσακλής (Ουρολόγος) μίλησε για τον καρκίνο του προστάτη.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, που ήταν αφιερωμένο στις υπαρξιακές αναταράξεις στον καρκινοπαθή, πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι ομιλίες τόσο του πατρός Αδαμαντίου Αυγουστίδη, πρωτοπρεσβύτερου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ψυχιάτρου, με θέμα την ποιμαντική προσέγγιση του καρκινοπαθούς, όσο και του διευθυντή της Α’Ογκολογικής κλινικής του νοσοκομείου “Μεταξά” κ. Νικολάου Καρβούνη, που αφηγήθηκε ως καρκινοπαθής τη δική του βιωματική εμπειρία με ιδιαίτερη γλαφυρότητα.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο διευθυντής του Ουρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Αιγίου κ. Κώστας Μηλαθιανάκης, ενώ το κοινό υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας κ. Θανάσης Σταυρόπουλος.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση ήταν ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Τσουκαλά και πλήθος κόσμου.

 

[widgetkit id=153]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας