Εντυπωσίασε το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου στην παράσταση “Με σορόκο και λεβάντε αρμενίζω στο Αιγαίο” στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου

0
387

Με μια εντυπωσιακή χορευτική παράσταση αφιερωμένη στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, ξεκίνησε την Τετάρτη η σειρά εκδηλώσεων “Το μπαλκόνι του Κορινθιακού”, που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς και που φιλοξενούνται στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο.

Η παράσταση “Με σορόκο και λεβάντε, αρμενίζω στο Αιγαίο” παρουσιάστηκε από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιουλίου. Τραγούδια, χοροί, δρώμενα, λόγος και εικόνα δημιούργησαν ένα δροσερό ταξίδι στη Νάξο, τη Λέσβο, την Αστροπαλιά, την Ικαρία, την Αμοργό και άλλα αιγαιοπελαγίτικα νησιά μέσα από μπάλους, συρτούς, φούρλες και άλλους νησιωτικούς χορούς. Όλα αυτά υπό τους ήχους των “παιχνιδιατόρων”, με κορυφαίο τον σπουδαίο βιολάτορα Νίκο Οικονομίδη από τη Σχοινούσα και την τραγουδίστρια Κυριακή Σπανού από την Πάρο. Την παράσταση παρακολούθησαν και καταχειροκρότησαν εκατοντάδες φίλοι που γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Την εκδήλωση προλόγισαν η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας κα Βασιλική Ψυχράμη και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου κ. Κωνσταντίνος Σιώμος, οι οποίοι αμφότεροι τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με στόχο τη διατήρηση της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού του τόπου μας και τη μεταλαμπάδευσή του στις νεότερες γενιές.

Την παράσταση παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος.

 

[widgetkit id=122]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας