Ετοιμάζεται το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας-Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Απριλίου στο Πάρκο των Υψηλών Αλωνίων

0
273

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Ένας νέος θεσμός γεννιέται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας. Πρόκειται για το Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας, που θα διεξαχθεί το διήμερο 20 και 21 Απριλίου στο Δημοτικό Πάρκο των Υψηλών Αλωνίων. Το Καλλιτεχνικό αυτό Φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων, οι οποίοι καλούνται ανάλογα με την ηλικία τους, να παρουσιάσουν μια πρωτότυπη, ξεχωριστή ιδέα καλλιτεχνικής δημιουργίας και εικαστικής έκφρασης στους τομείς της φωτογραφίας, της δημιουργίας video, των κατασκευών, του κολάζ, του graffiti και των κόμικς.

Οι συμμετοχές ανά σχολείο μπορούν να είναι είτε ατομικές είτε ομαδικές, ανάλογα την κατηγορία και όλες θα αξιολογηθούν από καλλιτεχνική επιτροπή που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό, ενώ η συμμετοχή των παιδιών μπορεί να αφορά είτε το σχολείο, είτε τον σύλλογο γονέων-κηδεμόνων.  

Οι συμμετέχοντες καλούνται να επεξεργαστούν ιδέες εμπνευσμένες από το θέμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», στις οποίες θα δώσουν καλλιτεχνική διάσταση επιστρατεύοντας τη φαντασία τους. Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α θα παρέχει τη βασική υλικοτεχνική υποστήριξη του φεστιβάλ παρουσίασης των δημιουργημάτων, ενώ τα υλικά των δημιουργιών θα βαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τους: Βασιλική Ψυχράμη (πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) και τα μέλη Βασίλη Μανουηλίδη, Σωτήρη Φαρμάκη και Φίλιππο Φιλίππου.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή αρκετά σχολεία από όλη την Αιγιάλεια, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία παράδοσης έργων από τους νεαρούς καλλιτέχνες έχει οριστεί η Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρες 3 μ.μ. – 6 μ.μ. στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, στη Νικ.Πλαστήρα και Κανελλοπούλου (Παλαιό Νοσοκομείο Αιγίου).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλ. 26910-68308 και τηλ./fax 26910-28210, καθώς και να αποστείλουν e-mail στο dhkepaigialeias@gmail.com

Το τελικό πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ βρίσκεται υπό διαμόρφωση και θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας