“Μέρες θεατρικών συναντήσεων”-Τέσσερις θεατρικές ομάδες της Αιγιάλειας παρουσιάζουν τα έργα τους στο υπαίθριο θέατρο “Γιώργος Παππάς”

0
292

Ένα όνειρο ετών, η διοργάνωση ενός θεατρικού φεστιβάλ με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών  ομάδων της Αιγιάλειας, γίνεται φέτος πραγματικότητα με φροντίδες της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) και στο πλαίσιο του προγράμματος του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2015 για το Δήμο Αιγιαλείας. Από 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, τέσσερις θεατρικές ομάδες από την Αιγιάλεια παρουσιάζουν τις παραγωγές τους στο κοινό, στις “Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων” οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο υπαίθριο θέατρο “Γιώργος Παππάς”, που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”. Η είσοδος και τις 4 μέρες της διοργάνωσης θα είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

-Τρίτη 30 Ιουνίου, 9.15 μ.μ., “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη από την Παιδική Σκηνή της Θεατρικής Ομάδας Αποφοίτων 1ου Λυκείου Αιγίου
-Τετάρτη 1 Ιουλίου, 9.15 μ.μ., “Ήταν όλοι τους παιδιά μου” του Άρθουρ Μίλλερ, από τη Θεατρική Ομάδα Διακοπτού
-Πέμπτη 2 Ιουλίου, 9.15 μ.μ., “Βότκα Μολότωφ” του Νηλ Σάιμον, από το Θεατρικό Εργαστήρι Αιγείρας
-Παρασκευή 3 Ιουλίου, 9.15 μ.μ., “Με τα δόντια” του Θόρντον Ουάιλντερ, από τη Θεατρική Έκφραση Αιγίου (Θ.Ε.Α.)

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ (Παιδική Σκηνή)-«ΒΑΤΡΑΧΟΙ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Ο θεός Διόνυσος, απογοητευμένος από την κατάσταση του θεάτρου στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, είναι αποφασισμένος να αναλάβει δράση για να αρχίσουν ξανά αξιόλογοι δραματικοί αγώνες στην Αθήνα. Μαζί με τον δούλο του Ξανθία ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι προς τον Κάτω Κόσμο με σκοπό να φέρουν πίσω τον καλύτερο τραγικό ποιητή. Όταν φτάνουν στον Άδη, επικρατεί αναταραχή. Ο Ευριπίδης διεκδικεί από τον Αισχύλο την τιμητική θέση του καλύτερου τραγικού ποιητή. Για να λυθεί η διαφορά, ο Πλούτωνας καλεί τον Διόνυσο, σε ρόλο διαιτητή, καθώς και τους τρεις τραγικούς σε έναν δραματικό διαγωνισμό. Ο αγώνας για την ανάδειξη του καλύτερου, αρχίζει… Τα κωμικά ευρήματα και τα φαρσικά επεισόδια διαδέχονται το ένα το άλλο και μέσα από την πικρή σατιρική διάθεση του Αριστοφάνη, έρχεται στο φως η πάντα σύγχρονη διάσταση του έργου.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Αντωνία Παλαιολόγου-Σία Ρηγοπούλου- Γκλαβά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ-«ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ» ΤΟΥ ΑΡΘΟΥΡ ΜΙΛΛΕΡ

Ο  Μίλλερ έγραψε το έργο το 1947 βασισμένος σε μια αληθινή ιστορία. Η δομή της ιστορίας θυμίζει εκείνη της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας: η δράση ξεκινά ένα γαλήνιο Κυριακάτικο πρωινό σε ένα αμερικάνικο σπίτι στα προάστια και εκτυλίσσεται στη διάρκεια ενός 24ώρου. Η κάθαρση επέρχεται μέσα από ανατροπές και αποκαλύψεις αφού οι πρωταγωνιστές της θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Το έργο λειτουργει ως ανατομία της ανθρώπινης Οδύσσειας, μέσα από τις συγκρούσεις, τις θηριωδίες του κοινωνικού μακρόκοσμου και του ψυχικού μικρόκοσμου.

Συντελεστές:
Σκηνικά: Αντρέας Τσέκενης, Επιμέλεια κουστουμιών: Βούλα Σουρούνη-Βάσω Καραπαναγιώτη, Κομμώσεις- Μακιγιάζ: Άννα Σιμώνη-Λίνα Καρρά, Οργανωτική Επιτροπή: Λίνα Καρρά-Σπήλιος Ρουφογάλης-Κούλα Χριστοπούλου, Κείμενο-μετάφραση: Γιώργος Ηλιόπουλος, Σκηνοθεσία –καθοδήγηση: Κώστας Κλάγκος.
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Γεωργόπουλος, Σπυριδούλα Παυλοπούλου, Σπήλιος Ρουφογάλης, Κούλα Χριστοπούλου, Γιάννης Μπάμπαλης, Γιώργος Σπανός, Λίνα Καρρά, Χριστίνα Μάρη, Δημήτρης Ντότας, Ρίτα Κοσμόγιαννη.

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΙΓΕΙΡΑΣ-«ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΩΦ», μία κωμωδία του Neil Simon

Ένας αμερικανός συγγραφέας και ένας ρώσος συγγραφέας  σε ένα ιδανικό εγκιβωτισμό αποστραγγίζουν ζωή από καθημερινούς χαρακτήρες για να ξεφύγουν από το συγγραφικό μπλοκάρισμα. Εραστές της τέχνης, στρατηγοί, γκουβερνάντες, αφεντικά, χειρουργοί και χειρούργοι, πονεμένοι, πολυλογάδες, νυσταγμένοι, παράξενοι μεροκαματιάρηδες, γαλατούδες, νοσοκόμες, επίδοξες ηθοποιοί, νεωκόροι, τραπεζίτες, πρωτάρηδες, χαρίζουν πολύτιμη ζωή στους συγγραφείς και σε μας πολύτιμο γέλιο.

Συντελεστές:
Παίζουν (αλφαβητικά): Γεωργικόπουλος Γιώργος, Ζαμπάτη Αλέκα, Καζαντζίδης Σωτήρης, Κιζήλος Παναγής, Κουτρούλης Γιώργος, Μαλαβέτας Γιάννης, Νιάγκος Πάνος, Ξιφαρά Βάνια, Πέτρου Εύα, Ρογκάκου Βασιλική, Σταυροπούλου Δήμητρα.
Σκηνοθεσία – διασκευή : Ζωή Ηλιοπούλου/ σκηνογραφία : Έλενα Μπαϊρακτάρη.
Κατασκευή σκηνικού : Δημήτρης Χατζηπαυλής .
Φωτισμοί – επιμέλεια ήχου : Γιάννης Τόλιος – Πάνος Παπαχριστόπουλος.
Μουσική επιμέλεια: Άρτεμις Οικονόμου.
Σχεδιασμός αφίσας – προγράμματος : Ζωή Δ. Ηλιοπούλου – Βασίλης Σπυρόπουλος – Νίκη Καραχάλιου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΙΓΙΟΥ (Θ.Ε.Α)-«ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ» του Θόρντον Ουάιλντερ, σε ελεύθερη απόδοση Γιάννη Καλατζόπουλου

Το έργο βλέπει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος προσπαθεί να εξασφαλίσει την επιβίωσή του μέσα στους αιώνες, σατιρίζει ήθη και κοινωνικά φαινόμενα παρακολουθώντας την οικογένεια του κυρίου Ανθρώπου να έρχεται αντιμέτωπη τόσο με τη φύση όσο και με την ηθική τάξη. Δεινόσαυροι-μαμούθ – μνημειώδεις καταστροφές -ο βιβλικός κατακλυσμός- επιδημίες και σύγχρονοι πόλεμοι λαμβάνουν χώρα. Δεκαεπτά ερασιτέχνες ηθοποιοί διαφόρων ηλικιών και η γνωστή Αιγιώτισσα Δημοσιογράφος Νατάσα Ράγιου, δοκιμάζουν επί σκηνής να μιλήσουν «με τα δόντια» για όσα περίεργα μα απλά έχουν συμβεί στη ζωή των ανθρώπων.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Παπαδοπούλου
Σκηνικά : Γιώργος Σεφέρης
Φωτισμοί: Κώστας Αυλωνίτης – Σπύρος Ρηγόπουλος
Κοστούμια: Βεστιάριο Θ.Ε.Α
Ηχογράφηση – sound effects – Σύνθεση πρωτότυπου τραγουδιού προσφύγων: Γιώργος Κορομπίλης.

(φωτό θεάτρου: Γ.Κορομπίλης)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας