“Οινοξένεια 2015”-Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής για καταστήματα αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής

0
305

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας για τρίτη χρονιά και συγκεκριμένα από 17-31 Αυγούστου, προγραμματίζει  τα  ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015  «Τοπία & Γεύσεις της Αιγιάλειας».  H ιδιαίτερη αυτή διοργάνωση, υψηλής ποιότητας που κάθε χρόνο τυγχάνει μεγάλης αποδοχής, σημειώνοντας με ανοδικά πρόσημα επιτυχία, αποτελεί ήδη το ηχηρό πολιτιστικό αποτύπωμα της Αιγιάλειας, στον χάρτη της χώρας.

Επιπλέον, τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ έχοντας προκαλέσει το γενικότερο ενδιαφέρον αρκετών φορέων σε πανελλαδικό επίπεδο, έχουν ήδη αποτελέσει δείγμα καλής πρακτικής σε πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης με μακροπρόθεσμη προοπτική. Στη μεγάλη αυτή διοργάνωση κάθε χρόνο συμμετέχουν τοπικά οινοποιεία,  ξενώνες-ξενοδοχεία και  καταστήματα εστίασης, τηρώντας όμως κάθε φορά στοιχειώδη κριτήρια, που διασφαλίζουν τη συνολική ποιότητα της διοργάνωσης και βεβαίως την ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της Αιγιάλειας.

Επειδή βαρύνουσα σημασία στην όλη διοργάνωση, προκειμένου να κερδίσουμε το στοίχημα της γαστρονομικής ταυτότητας της Αιγιάλειας, έχει η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, εφέτος (3η χρονιά διοργάνωσης) στοχεύοντας στην προβολή της σταφίδας  (Π.Ο.Π.) “ΒΟΣΤΙΤΣΑ” που αποτελεί μια ιστορική καλλιέργεια της Αιγιάλειας, απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στα καταστήματα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής και στους επαγγελματίες που επιθυμούν να εμπλακούν υπεύθυνα και ενεργά στα φετινά ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ.

Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή διατροφική αξία της σταφίδας και την αντιοξειδωτική  της δράση, τη  μεστή γεύση της  αλλά και την  ανθεκτικότητά της,  αντιλαμβάνεται κανείς πως  δικαίως χαρακτηρίζεται ως «διατροφικός θησαυρός». Η ανάδειξή της μάλιστα τα τελευταία χρόνια ως ένα υπερτρόφιμο (superfood), το κατεξοχήν Ελληνικό superfood καθιστά επιτακτική την ανάγκη ανάδειξης του ντόπιου αυτού προϊόντος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του τόπου μας. Απώτερος στόχος είναι η μύηση των καταναλωτών στα οφέλη που απορρέουν από την σταφίδα  και στη χρήση της σε διάφορες παρασκευές (πχ υγιεινό πρωινό, γευστικά αρτοποιήματα και αφράτα σταφιδόψωμα, μικρά γεύματα,  φρέσκα, χειροποίητα γλυκίσματα) αλλά και η μύησή τους στην ιστορία της σταφίδας.

Τα καταστήματα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής  που θα συμμετάσχουν στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015 θα τύχουν σημαντικής ηλεκτρονικής και διαδικτυακής προβολής, ενώ θα επωφεληθούν από την αυξημένη επισκεψιμότητα που θα έχουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τα καταστήματα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής που θα λάβουν μέρος στα  ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015 πρέπει να ισχύουν τα κάτωθι:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ:

1. Κατασκευή των εργαστηρίων με τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής
2. Τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής στους χώρους συντήρησης, αποθήκευσης και παρασκευής των τροφίμων
3. Τήρηση των κανόνων υγιεινής τόσο στο  εκθετήριο – πωλητήριο  όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.
4. Ευπρεπής εμφάνιση του προσωπικού και τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής
5. Έμφαση στην ποιότητα και στη δημιουργία  προϊόντων με  αγνές πρώτες ύλες της περιοχής, συνδυάζοντας τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες με την τοπική παραγωγή. Θα προτιμηθούν καταστήματα που εστιάζουν γενικότερα σε παραδοσιακές χειροποίητες συνταγές, βασισμένες σε πρώτες ύλες της περιοχής (πχ ελαιόλαδο, φέτα Καλαβρύτων, μέλι, ροδοζάχαρη,  σταφίδα, ντόπια φρούτα και κηπευτικά)
6. Σταθερή και μακρόχρονη παρουσία του καταστήματος στην Αιγιάλεια είναι επιθυμητή

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015:
1. Δυνατότητα εξυπηρέτησης των πελατών καθ΄ όλη τη διάρκεια των ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ (17-31 Αυγούστου) με τοπικές συνταγές, βασισμένες στην σταφίδα και σε ειδικές, προνομιακές τιμές για τον καταναλωτή
2. Κάθε κατάστημα πρέπει να προωθεί με συνέπεια και σοβαρότητα τα παρασκευάσματα με σταφίδα σε ειδικό stand.
3. Ανάρτηση σε εμφανές σημείο του καταστήματος του banner ή της αφίσας ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ με τα οποία θα προμηθεύσει τα καταστήματα  η ΔΗ.Κ.ΕΠΑ.
4. Ευγενής και εγκάρδια  αντιμετώπιση των πελατών και άριστη εξυπηρέτηση  
5. Δυνατότητα διάθεσης ενημερωτικού υλικού ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ  και  παροχής βασικών πληροφοριών όχι μόνο για τη διοργάνωση αλλά και για τα τοπικά προϊόντα, τη γαστρονομική μας παράδοση, για τυχόν τουριστικές διαδρομές και την ιστορία του τόπου γενικότερα.

Το επιλεγμένο δίκτυο καταστημάτων Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής που θα εμπλακεί στην ανάδειξη της σταφίδας συμμετέχοντας στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ θα προβληθεί σε 3.000 έντυπα για τα «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015», σε ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α καθώς και σε άλλες προωθητικές ενέργειες για τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ. Κατόπιν τούτων, όσοι θεωρούν πως πληρούν τα κριτήρια και επιθυμούν να εμπλακούν υπεύθυνα και ενεργά στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ  καλούνται έως τις 30 Ιουνίου να  γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, είτε στα τηλέφωνα 26910 68308 & 28210 ( καθημερινά 09.00-16.00, υπεύθυνη επικ.: Ιωάννα Κότσιφα) είτε  στο e-mail: dhkepaigialeias@gmail.com

Για το Δ.Σ.
Μαρία Τσουκαλά
Πρόεδρος ΔΗ.Κ.ΕΠ. Αιγιάλειας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας