Μουσική μυσταγωγία στα Σελιανίτικα από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ζυρίχης

505

Με την εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ζυρίχης στην πλατεία παραλίας Σελιανιτίκων, συνεχίστηκε το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου το Φεστιβάλ Συμφωνικής Μουσικής που διοργανώνει για πρώτη χρονιά φέτος η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, στα πλαίσια του προγράμματος του “Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2013” στην Αιγιάλεια.

Πενήντα νεαροί μουσικοί παρουσίασαν μια αληθινή μουσική μυσταγωγία, με το ρεπερτόριό τους να περιλαμβάνει τόσο γνωστές μελωδίες από κλασσικά έργα, όσο και μουσική από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και τραγούδια διεθνώς γνωστά. Όταν μάλιστα στο τέλος της συναυλίας τα παιδιά τραγούδησαν στα ελληνικά τη “Σαμιώτισσα”, παρέσυραν και το κοινό να τραγουδήσει μαζί τους και καταχειροκροτήθηκαν. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α με το “Ελληνικόν Ειδύλλιον” Ανδρέα Ντρέκη και την Περιβαλλοντική Οργάνωση Σελιανιτίκων “Η ΑΥΡΑ”.

Η ίδια ορχήστρα θα εμφανιστεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο υπαίθριο δημοτικό θεατράκι στα Βαλιμίτικα, σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Βαλιμιτίκων “Αίολος”, σηματοδοτώντας και τη λήξη του φετινού Φεστιβάλ Συμφωνικής Μουσικής της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..