Ο εξαιρετικός Γρηγόρης Βαλτινός συγκλόνισε το κοινό ως Κωστής Παλαμάς

833

Η λήξη του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2020, ενός διαφορετικού και παράξενου αλλά και δημιουργικού και αισιόδοξου καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο Υπαίθριο Θέατρο «Γεώργιος Παππάς», την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου. Σε ένα γεμάτο Θέατρο, σύμφωνα πάντα με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να αλληλεπιδράσει με το προσεγμένο και καλογραμμένο κείμενο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου, τυλίγοντας τη βραδιά με μια ποιητική διάσταση που λείπει από την σύγχρονη εποχή.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός, στο διπλό ρόλο του σκηνοθέτη και του πρωταγωνιστή, απέδειξε το λόγο για τον οποίο θεωρείται ίσως ο ποιοτικότερος ηθοποιός της γενιάς του. Με λιτότητα στα εκφραστικά μέσα και τις εξάρσεις που αντιπροσωπεύουν το βίο του μεγάλου ποιητή Κωστή Παλαμά, ο Γρηγόρης Βαλτινός δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο το αόρατο νήμα που συνδέει τον ερμηνευτή με το κοινό, γεγονός που αντικατοπτρίστηκε στο standing ovation του φινάλε της παράστασης.

Οι πρωτότυπες συνθέσεις του Σάκη Παπαδημητρίου – μελοποιήσεις ποιημάτων από την ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά – συνεπήραν τους θεατές, με την Έλενα Λεώνη Παπαδημητρίου να ερμηνεύει με τόλμη κάθε στίχο. Εξαιρετικοί όλοι οι συντελεστές της παράστασης, καταχειροκροτήθηκαν στο κλείσιμο της βραδιάς, ενώ η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, κα Μαρία Τσουκαλά, γέννησε προσδοκίες εκφράζοντας την επιθυμία της, ο Γρηγόρης Βαλτινός να αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων για το 1821.