Ο “Μαγεμένος Αυλός” στην πρεμιέρα του υπαίθριου θεάτρου στον κήπο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου

0
292

Με μια παράσταση για όλη την οικογένεια, τον “Μαγεμένο Αυλό” του αιγιώτη σκηνοθέτη Θανάση Θεολόγη, έκανε πρεμιέρα το νέο, υπαίθριο θέατρο που κατασκευάστηκε στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου “Αλέκος Μέγαρης” (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου και κατά γενική ομολογία, αποτελεί κόσμημα για την πόλη.

Η χαρά του κόσμου για την ολοκλήρωση του έργου της κατασκευής του θεάτρου ήταν έκδηλη, μιας και πάνω από 1.000 φίλοι κάθε ηλικίας γέμισαν τις κερκίδες, ενώ την ικανοποίησή του αλλά και τη συγκίνησή του εξέφρασε μιλώντας στο κοινό πριν την έναρξη της παράστασης, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος.

Το έργο “Ο Μαγεμένος Αυλός” που παρουσιάστηκε στην “επίσημη πρώτη” του υπαίθριου θεάτρου, ήταν ένα διαχρονικό, συμβολικό παραμύθι με θέμα τη δύναμη της αγάπης, της αλήθειας και την αναζήτηση των μεγάλων ιδανικών, όπου συγκρούστηκαν το καλό με το κακό, η αλήθεια με το ψέμα και το φως με το σκοτάδι. Η παράσταση στηρίχθηκε στην ομώνυμη όπερα του W.A. Mozart και πρωταγωνίστησαν οι Τάσος Παλαντζίδης, Ιωάννα Δελάκου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Κατερίνα Μηλιώτη, Παναγιώτης Τσίτσας, Αντώνης Καλογήρου και Δημοσθένης Χριστόπουλος. Τη μουσική έγραψε ο Γιούρι Στούπελ, τις χορογραφίες ανέλαβε η Τάνια Μιλτένοβα, τα σκηνικά ο Νίκος Αυγερινός, τα κοστούμια η Evi Lee και τους φωτισμούς ο Θανάσης Ροδίτης.

Το θεατράκι, χωρητικότητας 1.200 θεατών, θα φιλοξενήσει και τη γιορτή λήξης των “Οινοξένεια 2014” την Κυριακή 31 Αυγούστου.

[widgetkit id=221]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας