“Οι μουσικές του κόσμου, στη Σελιάνα”-Ενα πολυεθνικό πανηγύρι στις 18 Ιουλίου

372

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιάνας (Αχαΐας) η ΦΕΛΛΟΗ, παρά τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα μας, προσπαθεί να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες που θα κάνουν τον κόσμο να ξεφύγει έστω και για λίγο από τη σκληρή πραγματικότητα. Με γνώμονα αυτό, έχει προγραμματίσει για φέτος το καλοκαίρι σειρά εκδηλώσεων με αρχή ένα πολυεθνικό πανηγύρι μουσικής και χρωμάτων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουλίου, στη Σελιάνα.

Συγκεκριμένα, στο χωριό Σελιάνα της Δ.Ε. Αιγείρας Αχαΐας θα έρθουν οι Yemadas, μια ομάδα νομάδων με θετικό και ελεύθερο πνεύμα, η οποία επηρεάζει αντίστοιχα όποιο μέρος του κόσμου και αν επισκεφτεί. Οι Yemadas αποτελούν ένα πολυεπίπεδο, διαδραστικό σχήμα που ξυπνά την όρεξη για τέχνη! Την ομάδα συγκροτούν επτά καλλιτέχνες, μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί του θεάτρου και του αυτοσχεδιασμού, ποιητές αλλά και ικανότατοι καλλιεργητές! Τρεις από αυτούς και ο μικρός γιος τους Ναμό, θα βρίσκονται στη Σελιάνα στις 18 Ιουλίου.

Εξάλλου, πολυεθνική είναι και η performance που ετοιμάζει να παρουσιάσει, στην ίδια εκδήλωση και ο Λευτέρης Γρηγορίου (γιός του αείμνηστου σκηνοθέτη και κριτικού ταινιών Γρηγόρη Γρηγορίου). Η παράσταση περνάει από το Mali και την πεντατονιοκή Άρπα (Ngoni), τη Γουινέα και τα Κρουστά Djembe, για να φτάσει στην Κρητική Ασκομαντούρα και την Βαλκανική Γκαϊντα,συνοδευόμενος από τους Αφρικανούς Dyoba Ngom Αφρικάνκα Κρουστά, Dieffree Diop Rap φωνητικά!

Η Σελιάνα γιορτάζει και σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί, το Σάββατο 18 Ιουλίου, με τιμές πολύ προσιτές.

*** Στο πολυεθνικό πανηγύρι μουσικής και χρωμάτων θα διατίθενται σουβλάκι, αυθεντικό χοτ-ντογκ, αραβικές πίτες με λαχανικά, κρασί, μπίρα και αναψυκτικά, καθώς και παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας.