“Οι Τενόροι” στο Αίγιο, την Τρίτη 11 Αυγούστου-ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

360

Η μεγάλη επιτυχία του φετινού χειμώνα “ΟΙ ΤΕΝΟΡΟΙ”, στο πλαίσιο της περιοδείας της παράστασης σε όλη την Ελλάδα, έρχεται στο Αίγιο την Τρίτη 11 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς” (εξωτερικός χώρος Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”-Παλαιό Νοσοκομείο).

Πρόκειται για μια απολαυστική, ξεκαρδιστική κωμωδία, βασισμένη στο “Ζητείται τενόρος” του Κεν Λούντβιχ, σε διασκευή/σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη και πρωταγωνιστές τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Θανάση Τσαλταμπάση, Πάνο Σταθακόπουλο, Βιβή Κόκκα, Κωνσταντία Χριστοφορίδου, Άννα Μενενάκου και τον Γιώργο Παπαζήση.

Η διασκευή διαδραματίζεται στην Αθήνα του σήμερα σε μια σουίτα κεντρικού ξενοδοχείου. Ο Διευθυντής της Λυρικής Ερρίκος Μπαλτάς (Πάνος Σταθακόπουλος) και ο Βοηθός του Μάξιμος (Θανάσης Τσαλταμπάσης) περιμένουν αγωνιωδώς την άφιξη του παγκοσμίως καταξιωμένου τενόρου Τίτο Μερέλλι (Βλαδίμηρος Κυριακίδης). Ο  Μερέλλι έρχεται στην Λυρική για να τραγουδήσει την όπερα  του Giuseppe Verdi “ΟΘΕΛΛΟΣ”.

Ο Μπαλτάς έχει επιφορτίσει την ευθύνη του Μερέλλι στον βοηθό του για να φτάσει στην ώρα του στην πρόβα και στην παράσταση. Στη σουίτα του ξενοδοχείου περιμένει και η κόρη του Μπαλτά, η Μαργαρίτα (Άννα Μενενάκου), που είναι μεγάλη θαυμάστρια του και ελπίζει να τον συναντήσει… Επίσης η σοπράνο της Λυρικής, Ντίνα Βαλάση (Κωνσταντία Χριστοφορίδου), δείχνει ένα έντονο, μη επαγγελματικό, ενδιαφέρον για τον Τίτο, στοχεύοντας σε μια διεθνή καριέρα. Τέλος, ένας απολυμένος τραγουδιστής της Ελληνικής οπερέτας και νυν Γκρουμ του ξενοδοχείου (Γιώργος Παπαζήσης) αποσκοπεί να τραγουδήσει με τον Τίτο.

Ο Τίτο φτάνει στη σουίτα καθυστερημένος και μεθυσμένος διότι φοβάται τα αεροπλάνα και ταξίδεψε με τραίνο από το Μιλάνο στην Αθήνα, συνοδευόμενος από την θυελλώδη γυναίκα του Μαρία (Βιβή Κόκκα), που τον ζηλεύει γιατί νομίζει πώς φλερτάρει με άλλες γυναίκες. Η Μαρία επιβάλλει στον Τίτο να πάρει ηρεμιστικά για να ξεπεράσει το στρες πριν την παράσταση, του κάνει μια φοβερή σκηνή ζηλοτυπίας και φεύγει…. Ο Τίτο πάνω στην απόγνωση του παίρνει κι άλλα ηρεμιστικά με συνέπεια να πέσει σε βαθύ λήθαργο. Ο Μάξιμος βρίσκει τον Τίτο αναίσθητο και νομίζει πώς πέθανε. Και η παράσταση; Τώρα ποιος θα ερμηνεύσει τον Οθέλλο; Ο δαιμόνιος Μπαλτάς βρίσκει την λύση στο πρόσωπο του βοηθού του, τον οποίο ντύνει αναλόγως..

Το τι γίνεται από κει και μετά δεν περιγράφεται! Η μια ξεκαρδιστική ανατροπή διαδέχεται την άλλη, μέχρι που εμφανίζεται και τρίτος Οθέλλος και το πράγμα ξεφεύγει… Μια ξέφρενη φάρσα με απολαυστική πλοκή, που αναμένεται να ταράξει τους θεατές στα γέλια!

ΔΙΑΝΟΜΗ
Βλαδίμηρος Κυριακίδης  (Τίτο Μερέλλι: Παγκόσμιας φήμης τενόρος)
Θανάσης Τσαλταμπάσης  (Μάξιμος: Βοηθός του Ερρίκου Μπαλτά)
Πάνος Σταθακόπουλος  (Ερρίκος Μπαλτάς: Διευθυντής της Λυρικής)
Βιβή Κόκκα  (Μαρία: Γυναίκα του Τίτο)
Κωνσταντία Χριστοφορίδου  (Ντίνα Βαλάση: Σοπράνο)
Αννα Μενενάκου  (Μαργαρίτα: Η κόρη του Ερρίκου Μπαλτά
Γιώργος Παπαζήσης  (Γκρουμ: Απολυμένος τραγουδιστής της οπερέτας)

ΣΥ

ΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Χορογραφία: Δημήτρης Παπάζογλου
Μουσική διδασκαλία: Θοδωρής Λεμπέσης

“Οι Τενόροι”
Τρίτη 11 Αυγούστου στο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς”-Αίγιο
Έναρξη 9.30 μ.μ.. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8.30 μ.μ..
Προπώληση εισιτηρίων: Κατάστημα ενδυμάτων Νίκου Μάντζαρη, Ανδρέου Λόντου (απέναντι από το Δημαρχείο Αιγιαλείας), τηλ. 26910-29660.
Τιμές εισιτηρίου: 15 € (κανονικό), 13 € (φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, άνεργοι).
Ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ.