Παιδάκια και ζωάκια, τα καλύτερα φιλαράκια! 500 αιγιωτόπουλα ενημερώθηκαν για τη σωστή διαχείριση των ζώων

0
291

Με τη συμμετοχή περίπου 500 παιδιών νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου από την Αιγιάλεια, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η διήμερη εκστρατεία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για τη μαθητική κοινότητα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”. Η δράση διοργανώθηκε από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και το Δήμο Αιγιαλείας, σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιαλείας “Τα Φιλαράκια”.

Τέσσερις εθελόντριες της SAPT Hellas (Stray Action-Pet Therapy Hellas) μαζί με τους τετράποδους συνοδούς τους, παρουσίασαν στα παιδάκια ένα ευχάριστο πρόγραμμα ενημέρωσης/βιωματικής εκπαίδευσης, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, που περιελάμβανε ενημερωτική παρουσίαση στο θέμα της διαχείρισης ζώων και πρακτική εφαρμογή μέσω αλληλεπίδρασης των παιδιών με εκπαιδευμένους ημίαιμους σκύλους θεραπευτικής επαφής.

Ειδικότερα, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα των ζώων και τις υποχρεώσεις των ανθρώπων απέναντι τους και έμαθαν πώς μπορούν να φροντίζουν και να συμπεριφέρονται όταν συναντούν ζώα στο δρόμο. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος φιλοζωίας της SAPT Hellas είναι να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας υπεύθυνης στάσης απέναντι στα ζώα, μέσα από την εξ απαλών ονύχων σωστή ενημέρωση. Οι τέσσερις εθελόντριες της SAPT Hellas που παρουσίασαν το πρόγραμμα μαζί με τα εκπαιδευμένα τους σκυλάκια, ήταν οι κυρίες: Σεραφίνα Αβραμίδου με τον Μίκυ, Τίνα Στάικου με την Μπιζού, Λίλα Γαζή με τη Χιόνα και Χριστίνα Οικονόμου με την Μπίγκλα.

Σημειώνεται πως τα έσοδα της διήμερης δράσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας “Τα φιλαράκια”, ενώ προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα υγιούς ζωοφιλίας, σε συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας, της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και του Φιλοζωικού Συλλόγου.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς της δράσης: 

  • JS SGOURDOS PET, Γιάννης Σγούρδος-Τροφές κατοικιδίων ζώων, Βασ.Κων/νου 105, Αίγιο-Τηλ. 26910-20796.
  • Bistro 25, πλατεία Ακράτας
  • Μεζεδοπωλείο “Έπρεπε”, παραλία Αιγίου
  • Refrain by Stratos, παραλία Άκολης
  • Ξενώνας “Μελίτη”, παραλία Ακράτας
  • Μαγειρείο “Η Παλιά Αγορά του Αιγίου”, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Αιγίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας