Συγκίνησε το αφιέρωμα στους Λογγίσιους αγωνιστές και θύματα του πολέμου του ’40

446

Ένα συγκινητικό αφιέρωμα ιστορικής μνήμης στους Λογγίσιους αγωνιστές και θύματα του πολέμου του 1940, παρουσίασαν από κοινού ο Πολιτιστικός-Οικολογικός Σύλλογος “Αχαϊκή Συμπολιτεία”, το 4θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, το πρωί της Κυριακής 27 Οκτωβρίου στο Μουσείο Αχαϊκής Γης στο Λόγγο.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων και διηγημάτων, όπως και τραγούδια της εποχής. Συγκεκριμένα, διάβασαν και απήγγειλαν οι: Ηρώ Μουρίκη, Άννα Ντούρου, Φωτεινή Παναγοπούλου, Ηλίας Τσούνης, Ντορίνα Παλαιολογοπούλου, Σοφία Μπαρδούτσου, Ανδρέας Μπαρδούτσος. Τα τραγούδια ερμήνευσε η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ροδοδάφνης υπό τη διεύθυνση της διευθύντριας του σχολείου Μαρίας Σιταρά, ενώ τη διδασκαλία των τραγουδιών ανέλαβε ο καθηγητής μουσικής Άγγελος Παπαγγελόπουλος. Αρμόνιο έπαιξε η Σοφία Μπαρδούτσου και ακκορντεόν η Μαρία Σιταρά, ενώ την επιμέλεια παρουσίασης & βίντεο είχε ο καθηγητής Ιωάννης Μπαρδούτσος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Κωνσταντίνος Κλάγκος.

Το υλικό που αξιοποιήθηκε στη γιορτή προερχόταν από το αρχείο της προέδρου του Συλλόγου “Αχαϊκή Συμπολιτεία” κας Μελπομένης Ρογκάλα, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά για τη βοήθεια τους: Μαρία Κουρτοπούλου, Ανδρέα Μητρόπουλο, Ηλία Αλεξίου, Διαμάντω Θράκα, Δήμητρα Μούκα-Διαμαντοπούλου, Ευδοκία Σταματοπούλου-Παπαγεωργίου και Βασίλειο Σταματόπουλο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Κωνσταντίνος Κλάγκος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια την κα Μαρία Σιταρά για τον ζήλο και την επιμέλεια την οποία κατέβαλλε στην οργάνωση και παρουσίαση του υλικού από το αρχείο της κας Μελπομένης Ρογκάλα, την οποία επίσης ευχαριστεί.