Ρεσιτάλ πιάνου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου

382

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, στα πλαίσια του προγράμματος του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2013, παρουσιάζει μια ακόμα ποιοτική συναυλία κλασικής μουσικής για τους λάτρεις του είδους. Πρόκειται για ρεσιτάλ πιάνου του διακεκριμένου σολίστα Παναγιώτη Τροχόπουλου, που θα δοθεί τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (Παλαιό Νοσοκομείο) και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το “Ελληνικόν Ειδύλλιον” του Ανδρέα Ντρέκη.

Ο σολίστας, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου γάλλου συνθέτη και πιανίστα Charles-Valentin Alkan, θα παρουσιάσει το σπουδαιότερο έργο του συνθέτη “Concerto for solo piano”, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα της ρομαντικής περιόδου.

Σημειώνεται πως η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου κλιματίζεται.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛΙΣΤΑ:

Ο Παναγιώτης Τροχόπουλος, ελληνορώσος πιανίστας και αγαπημένος μαθητής του θρυλικού βιρτουόζου Nikolai Petrov, γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1982 και αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο της Μόσχας το 2006.

Με ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει 15 προγράμματα ρεσιτάλ και 30 κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα (μεταξύ άλλων το κοντσέρτο του Busoni και όλα τα κοντσέρτα του Rachmaninov), έχει εμφανιστεί σε διάφορες χώρες όπως Ρωσία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Κροατία, Ρουμανία και ΗΠΑ. Μερικοί από τους μαέστρους με τους οποίους έχει συνεργαστεί, είναι οι Murad Annamamedov, Tomasz Bugaj, Ovidiu Balan, Grigor Palikarov και Octav Calleya.

Κάποιες από τις περασμένες του συμπράξεις με ορχήστρα περιλαμβάνουν το 2ο κοντσέρτο του Brahms με την Φιλαρμονική της πόλης Pazardjik (Βουλγαρία) καθώς και το 3o κοντσέρτο του Prokofiev με τη συμφωνική ορχήστρα του Kissinau (Μολδαβία), το 1ο κοντσέρτο του Liszt με τη δημοτική ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το 3o κοντσέρτο του Rachmaninov με τη συμφωνική ορχήστρα της ρωσικής πόλης Yaroslavl. Πιο πρόσφατα εμφανίστηκε ως σολίστ με ορχήστρα στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας-μια συναυλία η οποία σήμανε την επίσημη είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλά διεθνή φεστιβάλ όπως το φεστιβάλ Αθηνών, το φεστιβάλ “Μουσικό Κρεμλίνο” της Μόσχας, το φεστιβάλ Ναυπλίου και το “English Music Festival”, όπου παρουσίασε ένα ρεσιτάλ με έργα του Josef Holbrooke για πρώτη φορά στην πιανιστική ιστορία. Το 2002 επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το 1ο φεστιβάλ Arensky της Μόσχας στο εξωτερικό με συναυλίες στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ενώ το 2004, 2005 και 2006 ήταν ένας από τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες του διεθνούς φεστιβάλ της Μάλτας.

Η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει ήδη 6 CD, το πρώτο από τα οποία περιλαμβάνει την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του κοντσέρτου για πιάνο και ορχήστρα του Pavel Pabst που κυκλοφορεί στην Cameo Classics και έγινε ηχογράφηση του μήνα στο Music Web International. Το ίδιο περιοδικό χάρισε μια εξαιρετική κριτική στον δίσκο με Ρώσικα έργα για πιάνο που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον «Petroushka» του Stravinsky και όλα τα πρελούδια του  Rachmaninov (έργο 23), ενώ ο δίσκος του με έργα Holbrooke (αρ.1) έλαβε εξαιρετικές κριτικές, ακόμη και από το περιοδικό Grammophone.

Τον Δεκέμβριο του 2011 επιλέχτηκε να πάρει μέρος σε μια συναυλία προς τιμήν του μεγάλου βιρτουόζου Marc-Andre Hamelin -παρουσία του ιδίου στο Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας- ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της “Ρωσικής πιανιστικής σχολής”…

Περισσότερες πληροφορίες στην προσωπική του ιστοσελίδα www.trochopoulos.com