ΥΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ ΑΙΓΙΟΥ: Τραγούδια Ελλήνων συνθετών, προς τιμήν της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

0
314

Με αξέχαστα τραγούδια των κυριοτέρων ελλήνων συνθετών, τίμησε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουνίου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου, κάτω από το φως του φεγγαριού.

Ήταν μια γιορτή ρομαντική που σημαδεύτηκε από τις παιδικές και εφηβικές φωνές των μελών της Δημοτικής Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας και της Χορωδίας Φιλαρμονικής Ακράτας, που με τρόπο τρυφερό ερμήνευσαν μεγάλες επιτυχίες που αγαπήθηκαν από γενιές και γενιές, συνθέσεις Χατζηδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Πλέσσα, Σπανού, Χατζηνάσιου και άλλων, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση και της Μαρίας Γερολύμου. Το χειροκρότημα που απέσπασαν ήταν αβίαστο και πραγματικά το άξιζαν και με το παραπάνω.

Παρόντες στην ωραία αυτή βραδιά ήταν ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο μαέστρος της Χορωδίας Αιγίου 1933 και της Φιλαρμονικής Αιγίου κ. Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος, όπως και ο επικεφαλής του “Ελληνικού Ειδυλλίου” κ. Ανδρέας Ντρέκης με φιλοξενούμενους μουσικούς από τη Γερμανία. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκομένους, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας κα Βασιλική Ψυχράμη, τόνισε τη σημασία της μουσικής στην καθημερινότητα του ανθρώπου και μάλιστα σε βάθος χρόνου, σε βαθμό που να έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως κορυφαία Τέχνη έκφρασης και ψυχαγωγίας. Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τόσο τις δασκάλες μουσικής όσο και τα παιδιά των χορωδιών αλλά κυρίως τους γονείς, που ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε τέτοιες δημιουργικές πρωτοβουλίες, αναδεικνύοντας έτσι το ταλέντο τους και την ευγένεια της ψυχής τους.

Η εκδήλωση αυτή σηματοδότησε την έναρξη του προγράμματος του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2013, που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με ποικίλες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλο το Δήμο.

 

[widgetkit id=117]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας