Συναυλία της ορχήστρας πνευστών της Φιλαρμονικής Αιγίου, για τα 100 χρόνια από τη σύσταση της κοινότητας Λόγγου

0
214

Ο Πολιτιστικός & Οικολογικός Σύλλογος «Αχαϊκή Συμπολιτεία» στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη σύσταση της κοινότητας Λόγγου και την θεμελίωση του Δημοτικού Σχολείου, διοργανώνει σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ και την Φιλαρμονική Αιγίου, τη δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση «Λόγγος 1914 – 2014» την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ., στον υπαίθριο χώρο δίπλα από το Λαογραφικό Μουσείο Λόγγου «Κέντρο Αχαϊκής Γης» (φωτό), με συναυλία της ορχήστρας πνευστών της Φιλαρμονικής Αιγίου, η οποία συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου συμμετέχει εθελοντικά, παρουσιάζοντας ένα ευχάριστο πρόγραμμα με ελληνικές και ξένες επιτυχίες.

Θα ακουστούν τραγούδια των: Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Μουζάκη, Πλέσσα, Σπανού,  Χατζηνάσιου, Ζαμπέτα, Κουγιουμτζή αλλά και ξένων συνθετών.

Τραγουδούν: Μαρία Πεττεμερίδη, σοπράνο, Αγγέλα Αντωνιάδη, σοπράνο,  Γιώργος Σιδέρης,  τενόρος,  Κώστας Καβαλιεράτος, τενόρος.
Σολίστ πνευστών : Μάκης Παπαχριστόπουλος, κλαρίνο,  Αντώνης Χαραλαμπόπουλος, τρομπέτα

Στο λαϊκό πρόγραμμα συμμετέχει με το μπουζούκι του ο δάσκαλος του μπουζουκιού Δημήτρης Αγγελόπουλος. Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το Λαογραφικό Μουσείο Λόγγου «Κέντρο Αχαϊκής Γης» ανοίγει και θα λειτουργεί καθημερινά το πρωί από 10.00 π.μ. –  12 .00  και το απόγευμα 18.00 – 21.00

Στο ισόγειο του Μουσείου θα φιλοξενηθεί και η Έκθεση Ζωγραφικής της συντοπίτισσάς μας Κατερίνας Μπουλούμπαση με έργα εμπνευσμένα από το τοπίο και την ιστορία του Λόγγου.

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας