“Ταξίδι στο μουσικό κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη” από μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

0
210

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί των Δ1΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων του σχολείου, παρουσιάζουν το ταξίδι τους στον μουσικό κόσμο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, την Κυριακή 10 Μαΐου στις 8 μ.μ. στο “Πολύκεντρο” Συνεδριακό Κέντρο Μυρτιάς Αιγίου (δίπλα στο ΑΤΕΙ). Συμμετέχει η 7μελής ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου, η οποία θα επενδύσει μουσικά την εκδήλωση.

Το συγκεκριμένο πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου είχε ως θέμα τη μελέτη του έργου του Μίκη Θεοδωράκη. Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, εκπαιδευτικοί και μαθητές τραγούδησαν, διάβασαν ποιήματα ποιητών που τους γνώρισαν μέσα από τα τραγούδια του συνθέτη, ζωγράφισαν και δημιούργησαν με πολύ ενθουσιασμό το πορτρέτο του. Είδαν μέσα από το έργο του και από τα μάτια του το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Αισθάνθηκαν την αλλαγή και τη διαδοχή των γεγονότων, τα έργα τα μεγάλα του πολιτισμού των ανθρώπων. Μέσα από τις νότες του βίωσαν τις έννοιες του χώρου και του χρόνου, την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, την σκλαβιά, την απελευθέρωση, την ελευθερία και την ειρήνη.

Στο πρόγραμμά τους οι μαθητές έδωσαν όραμα και όνομα· το είπαν «Τα παιδιά ταξιδεύουν στον μουσικό κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη» και το παρουσιάζουν με πολύ σεβασμό και αγάπη στο κοινό του Αιγίου και της Αιγιάλειας. Είσοδος ελεύθερη.

 

«…Τα τραγούδια δεν ήσαν πλέον σαν δέντρα που μετρούν
την μοναξιά του κάμπου, αλλά άπλωναν ανάμεσά τους φύλλα και κλαδιά!
Σχημάτιζαν ένα μικρό δάσος, όπου μπορούσαν να ζήσουν και να πεθάνουν
πουλιά, μύθοι και άνθρωποι.
Και το δάσος αυτό το ονομάζω ΤΡΑΓΟΥΔΙ με κεφαλαία….»
Μίκης Θεοδωράκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας