Θεατρική παράσταση στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας, φέτος το καλοκαίρι!

0
279

Το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Αιγείρας επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του Σωματείου “Διάζωμα” κ. Σταύρος Μπένος, συνοδευόμενος από τον γνωστό σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη, την ηθοποιό Όλια Λαζαρίδου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών κ. Γιώργο Λούκο. Στόχος της επίσκεψης ήταν ο προγραμματισμός της παρουσίασης, στον ευρύτερο χώρο του αρχαίου θεάτρου, της θεατρικής παράστασης του Δήμου Αβδελιώτη “Η Γυναίκα της Ζάκυθος” του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, μιας παραγωγής του Φεστιβάλ Αθηνών που πρόκειται να παρουσιαστεί και σε άλλους επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας το προσεχές καλοκαίρι.

Τους επισκέπτες υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Κώστας Κλάγκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βασιλική Ψυχράμη και Πάνος Γιαννούλης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων. Αφού περιηγήθηκαν για αρκετή ώρα στην αρχαιολογικό χώρο με ξεναγό τον αρχαιολόγο της ΣΤ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Ανδρέα Βόρδο, οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ Αθηνών επέλεξαν τον χώρο έμπροσθεν του Αρχαίου Θεάτρου, ώστε να παρουσιαστεί η παράσταση χωρίς να κινδυνεύσουν από φθορά τα σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής.

Τονίζεται πως το “Διάζωμα” έχει ως αντικείμενο την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, την εξεύρεση πόρων για το σκοπό αυτό και την ένταξή τους στην καθημερινότητα μας. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Κωνσταντίνος Κλάγκος, η παράσταση “Η γυναίκα της Ζάκυθος” που ουσιαστικά πρόκειται για τη μεταφορά «επί σκηνής» του γνωστού ομώνυμου ποιήματος του Διονυσίου Σολωμού, με τη συνοδεία μουσικής και θεατρικού λόγου, θα παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι, τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας