Το “Ελιξίριον Τσέχωφ!” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το Σάββατο στο “Πολύκεντρο” Συνεδριακό Κέντρο στο Αίγιο

0
284

Η θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας “Ελιξίριον Τσέχωφ!” σε μετάφραση Λυκούργου Καλλέργη και σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου, παρουσιάζεται το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου “Πολύκεντρο” Αιγίου.

Το «Ελιξίριον Τσέχωφ!» είναι μια παράσταση «θεραπευτική». Βασίζεται στις ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου, από το γιατρό της ψυχής  Άντον Τσέχωφ. Είναι η πρώτη παραγωγή του θεσμού “Άρμα Θέσπιδος” του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας που έχει στόχο να περιοδεύσει και στο πιο απομακρυσμένο χωριό στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδος, φέρνοντας το θέατρο κοντά σε αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο.

Το «Ελιξίριον Τσέχωφ!» αποτελούν οι τρεις κωμωδίες: “Πρόταση Γάμου”, “Αρκούδα” και “Επέτειος”.

Μια “Πρόταση γάμου” καταλήγει σε έναν τρικούβερτο καβγά για αγελαδοβοσκές με λιποθυμίες και φιλιά.  

Μια όμορφη χήρα ταράζεται όταν στο σπίτι της μπαίνει θυμωμένος ένας χωριάτης που μοιάζει με “Αρκούδα” και ζητάει τα χρέη του μακαρίτη άντρα της. Οι δυο τους μαλώνουν τόσο έντονα, που καταλήγουν σε μονομαχία. Και τότε  ερωτεύονται παράφορα.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μαζί με τον λογιστή του, προσπαθούν να γράψουν έναν λόγο για την “Επέτειο” της τράπεζας στο γραφείο τους και ξαφνικά εισβάλει μια ανήμπορη  γυναίκα που  ζητάει  τους μισθούς του άντρα της από την Νομαρχία. Μετά από διάφορα ευτράπελα η γιορτή για την Επέτειο καταστρέφεται.   

Συντελεστές:
Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά  – Κοστούμια : Θάλεια Ιστικοπούλου
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ελένη Καλαντζοπούλου
Κατερίνα Κολλυροπούλου
Βασίλης Κόκκαλης
Γιάννης Τσάκωνας

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ οικογενειακό (και τα 3 ή 4 άτομα της οικογένειας) και 3 ευρώ το ατομικό. Πληροφορίες στο τηλ. του θεάτρου 2610-623730.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας