«Βούλιαξε» η πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο, στο 1ο τουρνουά street handball σε διοργάνωση του “Πήγασου” και με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας και της ΔΗΚΕΠΑ

0
448

Ένα διαφορετικό πρωινό αντίκρισαν το προηγούμενο Σάββατο οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του Αιγίου, που «κατέβηκαν» στο κέντρο της πόλης για τη βόλτα αλλά και τα καθιερωμένα ψώνια τους. Στην πλατεία Αγίας Λαύρας επικρατούσε από νωρίς μία ασυνήθιστη κινητικότητα, ο χώρος «έσφυζε» από ζωή και οι παιδικές φωνές «έδεναν» αρμονικά με τη δυνατή μουσική που «ξεχείλιζε» από τα μεγάφωνα, συνθέτοντας μία πολύ όμορφη εικόνα, που ξάφνιαζε –ευχάριστα– τους περαστικούς.

 

Το 1ο τουρνουά street handball Αιγιάλειας ήταν τελικά ο κύριος… υπεύθυνος για αυτή την «γλυκιά αναστάτωση» που προκάλεσε στην καθημερινότητα της πόλης της Αιγίου. Και ο Πήγασος Αιγίου ο… ηθικός αυτουργός, αφού από τους υπεύθυνους της ομάδας ξεκίνησε η ιδέα, πριν υλοποιηθεί σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠΑ Αιγιάλειας και την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ).

Η πλατεία Αγίας Λαύρας μετατράπηκε σε ένα απέραντο γήπεδο χάντμπολ (τρία γήπεδα για να είμαστε πιο ακριβείς) και περίπου 150 (!) παιδιά του Δημοτικού (τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄) χωρίστηκαν σε ομάδες και το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους, παίζοντας για σχεδόν τρεις ώρες. Αφού προηγουμένως πήραν τις κατάλληλες οδηγίες αλλά και συμβουλές για το άθλημα, από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Κότσιρα, που εντυπωσίασε με τις γνώσεις, την… υπομονή αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε τα παιδιά και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί σαν η «ψυχή» του τουρνουά. Με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις, τίποτα δεν γίνεται τυχαία τελικά. Και ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει η Ο.Χ.Ε. για την εξάπλωση του αθλήματος, αποδεικνύει γιατί το χάντμπολ παρουσιάζει αυτή τη ραγδαία εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ Παναιγιάλειος που αποθεώθηκαν από τον κόσμο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Ελευθεριώτης, Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Θανάσης Νικολίτσας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας Δημήτρης Μπαλαφούτης και φυσικά η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Βασιλική Ψυχράμη που μαζί με τον πρόεδρο του Πήγασου Μιχάλη Μπέσκο χαιρέτησαν στην εκδήλωση, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το τουρνουά και τη μεγάλη αποδοχή που έτυχε από τα παιδιά και τον κόσμο.

Άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2ο Τουρνουά street handball Αιγιάλειας, που πλέον θεωρείται βέβαιο πως θα γίνει θεσμός για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

 

[widgetkit id=108]

 

“ΠΗΓΑΣΟΣ” ΑΙΓΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας