Γνωριμία με τη φωτογραφία φύσης από τον Χρήστο Βλάχο και δράση καθαρισμού, την Κυριακή 7 Απριλίου στην Αλυκή Αιγίου

0
390

 

Στο πλαίσιο της φωτογραφικής έκθεσης  «Αλυκή Αιγίου – Επαναπροσεγγίζοντας ένα πολύτιμο οικοσύστημα», που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου από 5 έως 20 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά παράλληλων δράσεων την Κυριακή 7 Απριλίου. Το πρωί της Κυριακής στις 11:00, ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής Αιγίου ”Ο Αγιος Νικόλαος”, διοργανώνει δράση καθαρισμού της παραλίας του Αιγίου, με εθελοντική συμμετοχή του κοινού στον οποίο θα συμμετέχει και η ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. Την ίδια μέρα, ο φωτογράφος Χρήστος Βλάχος θα «μυήσει» στα μυστικά  της φωτογραφίας της φύσης, όσους θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στον υδροβιότοπο της Αλυκής αλλά και στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου.

Ο Χρήστος Βλάχος είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους φωτογράφους άγριας φύσης στη χώρα μας. Ξεκίνησε την παρατήρηση πουλιών το 1983 και γρήγορα το χόμπι του επικεντρώθηκε στη φωτογραφία άγριας φύσης. Από τότε έχει ταξιδέψει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας, της κεντρικής και νότιας Αμερικής. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς φωτογράφους φύσης της χώρας, συνεργάτης του National Geographic, με επίσημο χορηγό του την Canon Greece.

Πληροφορίες για την δράση φωτογραφίας:

7:15 έως 10:30: Συνάντηση στον υδροβιότοπο της Αλυκής. Εισαγωγή και τεχνικές λεπτομέρειες για το αντικείμενο της δράσης και κατόπιν φωτογράφηση των ειδών εντός και περιμετρικά της λιμνοθάλασσας.

11:00: Workshop στην φωτογραφία ορθινοπανίδας στο κτίριο Παναγιωτόπουλου. Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από διαφορετικά είδη και διαφορετικές ρυθμίσεις για να μπορέσει ο φωτογράφος να καταλάβει τις διαφορές μέσω του αποτελέσματος. Επίσης θα παρουσιαστούν φωνές πουλιών, γιατί είναι πολύ χρήσιμες για την φωτογράφιση πουλιών, αφού συχνά η ακοή χρησιμοποιείται αντί της όρασης σ’ έναν φωτογράφο φύσης.

Οι συμμετοχές για τη δράση φωτογραφίας θα είναι αυστηρά μέχρι 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, απαραίτητη η φωτογραφική μηχανή.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2691022250 (10:00  – 14:00)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας