Η «Φανώ» ήρθε στην παραλία Αιγίου, για να γίνει το σύμβολο μιας νέας αρχής για την ανακύκλωση!

1043

Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Αιγιαλείας έχει ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, την  πρόθεση και τον σχεδιασμό της σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, δίνοντας προτεραιότητα στη συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση. Σε αυτό το πλαίσιο, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, παρουσίασε ένα συμβολικό έργο για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ανακύκλωση, σε μια διαδραστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Αιγίου και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Paestum, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

Η «Φανώ» είναι μια φάλαινα που «τρέφεται» με πλαστικές συσκευασίες και ήρθε στην παραλία Αιγίου με μοναδικό στόχο, να σηματοδοτήσει την αλλαγή πλεύσης του Δήμου Αιγιαλείας σε ότι αφορά την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και να αποτελέσει σύμβολο για ένα νέο ξεκίνημα για την περιοχή και τους δημότες.

Πριν τα αποκαλυπτήρια της «Φανώς», προηγήθηκαν εργαστήρια κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά από την εικαστικό Μαργαρίτα Γούτου που είναι και η δημιουργός της «Φανώς» καθώς και θεατρικό παιχνίδι από το «Θέατρο της ημέρας» της Ανδρομάχης Μοντζολή» για τους μικρούς φίλους που βρέθηκαν στην πλατεία Paestum, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Πέπη Σπηλιωτοπούλου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε πλήθος κόσμου, ενώ τα αποκαλυπτήρια του έργου έκαναν ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος με τον αντιδήμαρχο καθαριότητα κ. Καραΐσκο και τη δημοτική σύμβουλος κα Τσουκαλά οι οποίοι στις ομιλίες τους τόνισαν την αλλαγή σελίδας του Δήμου Αιγιαλείας στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και έθεσαν πρώτη προτεραιότητα τη συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση, στέλνοντας μήνυμα για συμμετοχή σε όλους τους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως την τοποθέτηση αυτού του συμβολικού έργου για την ευαισθητοποίηση των πολιτών θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες κινήσεις, ενώ μέσα στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι η μετατροπή της πλατείας Paestum σε πάρκο ανακύκλωσης.