Λαμπερή τελετή έναρξης για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

1848

Ο εξαιρετικός χώρος του κήπου της Χαρτοποιίας και του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» AISFF. Την Κυριακή 18 Ιουνίου ο κήπος που κάποτε αποτελούσε χώρο αναψυχής και εκδηλώσεων του προσωπικού της σπουδαίας βιομηχανίας  Χαρτοποιίας υποδέχθηκε ανθρώπους του κινηματογράφου και του πολιτισμού σε μια ατμοσφαιρική τελετή έναρξης.

Την τελετή παρουσίαση η ηθοποιός Φιορέλα Μαστρόκαλου ενώ παρευρέθηκε και πλήθος κόσμου. Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά απεύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας την εδραίωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου σαν θεσμού εξωστρέφειας για την Αιγιάλεια με μεγάλη προοπτική για την περιοχή και την ανάγκη ευρύτερης ανάπτυξης του στο μέλλον. Ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος στο χαιρετισμό του δήλωσε πως «το μέλλον ανήκει στην Αιγιάλεια» και δήλωσε την ευχαρίστησή του για τη σπουδαία δουλειά που πραγματοποιείται στο φεστιβάλ προβάλλοντας έτσι την Αιγιάλεια στον κόσμο.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κ. Ανδρέας Άννινος παρουσίασε τόσο τις παράλληλες εκδηλώσεις όσο και το πρόγραμμα προβολών του φεστιβάλ μιλώντας για την πολύ μεγάλη εξωστρέφεια της φετινής διοργάνωσης. Ο κ. Θοδωρής Πανουτσόπουλος συντονιστής του AISFF παρουσίασε το φετινό διευρυμένο δίκτυο συνεργασιών, ενώ μίλησε για την ίδρυση του Film Office Αιγιαλείας που βρίσκεται στο επίπεδο υπογραφής μνημονίου συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και θα δώσει αναπτυξιακή χροιά στην περιοχή.

Η Φοίβη Οικονομοπούλου-Αγγελοπούλου σύζυγος του Θόδωρου Αγγελόπουλου εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε τους συντελεστές και εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή της στο θεσμό.

Επίσης χαιρέτησαν τα μέλη από τις κριτικές επιτροπές του φεστιβάλ. Από το Διεθνές Τμήμα Animation ο ακαδημαϊκός κ. Βασίλης Ψαρράς , απ’ το  Διεθνές Ντοκιμαντέρ ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Μάκης Παπαδημητρίου και απ’ το Εθνικό Σπουδαστικό η διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ κα Μαρία Ανδρονίκου. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκπροσώπησε η Ηλιάνα Ζακοπούλου και η Αλίκη Ντουνιά.

Την τελετή λήξης πλαισίωσε με τις ατμοσφαιρικές μελωδίες της η Νalyssa Green παρουσιάζοντας τα πιο σημαντικά της τραγούδια της μαζί με κάποια καινούργια, με την υπέροχη μπάντα της.

Πριν την τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε κινηματογραφικό εργαστήριο για παιδιά από την εταιρία Cinemathesis.

Διοργάνωση Φεστιβάλ: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας

Συνδιοργάνωση : Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Πατρών

Υποστήριξη: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Χρυσός Χορηγός του Φεστιβάλ η Ολυμπίας Οδός και χορηγοί το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο και η ΤΙΤΑΝ. Χορηγοί επικοινωνίας ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ – ΕΡΤ 3.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα: https://www.aigiofilmfestival.gr/programme-2023/