Λάμψη και ρυθμός στην τελετή λήξης του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου

225

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» έφτασε στο τέλος του, ύστερα από ένα γεμάτο πρόγραμμα προβολών και παράλληλων εκδηλώσεων που προσέλκυσαν εκατοντάδες θεατές στον υποβλητικό χώρο του κήπου της χαρτοποιίας στην παραλία Αιγίου από 18-24 Ιουνίου.

Η τελετή λήξης του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιουνίου στον εσωτερικό χώρο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου λόγω βροχής.

Στο πλαίσιο της τελετής ανακοινώθηκαν τα βραβεία και οι διακρίσεις για τις ταινίες που διαγωνίστηκαν. Συνολικά συμμετείχαν 66 ταινίες από 37 χώρες στα τέσσερα τμήματα του φεστιβάλ. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου, ο σκηνοθέτης Γιώργος Γούσης, η Φοίβη Οικονομοπούλου – Αγγελοπούλου, η σκηνοθέτρια Μαρία Γιαννούλη, ο σεναριογράφος Σταύρος Ράπτης, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αναγνώστου, η ιστορικός τέχνης Μαρία Ανδρονίκου, οι διευθυντές φωτογραφίας Γιώργος Φρέτζος και Γιώργος Καρβέλας, ο κριτικός κινηματογράφου Άκης Καπράνος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος κ. Δημήτρης Καλαντίδης, η αντιπρόεδρος του WIFTGR Έλενα Ράμμου και το μέλος του Δ.Σ. Μαρία Λεγάκη και η συγγραφέας του βιβλίου «Φώτα, μοτέρ, πάμε! Το Αίγιο μέσα από τον φακό του Θόδωρου Αγγελόπουλου» κα Μαρία Παναγιωτακοπούλου.

Επίσης παρόντες ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Τσουκαλά, οι αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας κ.κ. Παπαδόπουλος και Φίλιας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Καραϊσκος και Χριστόπουλος

Την τελετή παρουσίασε η Φιορέλα Μαστρόκαλου ενώ μετά το τέλος ακολούθησε after party από το «εκρηκτικό» συγκρότημα MIKRO που έκανε reunion ύστερα από 8 χρόνια.

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους με διοργανώτρια την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Αιγιαλείας επανήλθε με ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργασιών με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, υποστηρικτές το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το WIFT GR, την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου.

Χρυσός Χορηγός του Φεστιβάλ η Ολυμπίας Οδός και χορηγοί το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο και η ΤΙΤΑΝ. Χορηγοί επικοινωνίας ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ – ΕΡΤ 3.