Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» – Πρόγραμμα Σαββάτου 24 Ιουνίου

1895

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος»  – Πρόγραμμα Σαββάτου 24 Ιουνίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

11:00 Ήχος, Κάμερα, Παιδιά, Πάμε!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας θα προβάλει τις μαθητικές ταινίες, αποτέλεσμα της δουλειάς μαθητών στο πλαίσιο της εξοικείωσής τους με την κινηματογραφική γλώσσα.

Θα ακολουθήσουν:

  • Προβολή της μικρού μήκους ταινίας των μαθητών του ΣΤ2, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, «Το Τελευταίο Κουδούνι».

Σενάριο: Ανδρέας Στεφανόπουλος

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Λαμπρόπουλος

  • Δημιουργικό εργαστήριο με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο

13:00 «Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω»

Πρόκειται για δέκα ντοκιμαντέρ – από τα περίπου 70 – που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «cineΜαθήματα» και «Αληθινές Ιστορίες / CreDoc» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

 

19:00 Masterclass από την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC): «Η φωτογραφία στον κινηματογράφο: Αλήθειες και ψέματα»

Τι κάνει ο Δ/της Φωτογραφίας σε μια ταινία, ποια είναι τα εργαλεία του, οι κοντινοί συνεργάτες του, η σχέση του με τον σκηνοθέτη.

Οι αλλαγές μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Το masterclass θα παραδώσουν δύο καταξιωμένοι Διευθυντές Φωτογραφίας: ο Πρόεδρος, Γιώργος Φρέντζος και το μέλος της GSC, Γιώργος Καρβέλας.

21:00 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

mikroAfter Party: Mikro Reunion

Οι αγαπημένοι Mikro ανεβαίνουν στη σκηνή σε μια μοναδική συναυλία-reunion μετά από 8 χρόνια!

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους με διοργανώτρια την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Αιγιαλείας επανέρχεται με ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργασιών με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, υποστηρικτές το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το WIFT GR, την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου.

Χρυσός Χορηγός του Φεστιβάλ η Ολυμπίας Οδός και χορηγοί το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο και η ΤΙΤΑΝ. Χορηγοί επικοινωνίας ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ – ΕΡΤ 3.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών υποστηρίζει το φεστιβάλ και προγραμματίζει δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο:Bus Service Πάτρα-Αίγιο: 20:00 Αναχώρηση από άνω μέρος πλατείας Γεωργίου, 20:15 ενδιάμεση στάση στο Πανεπιστήμιο (στάση Πρυτανείας-coffee island), 00:30 επιστροφή από Αίγιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: https://www.aigiofilmfestival.gr/programme-2023/