Από 2-5 Δεκεμβρίου στον “Απόλλωνα”, οι προβολές ταινιών του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

0
299

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) σε συνεργασία με το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους (30 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου 2013) και τον φορέα διοργάνωσης του φεστιβάλ «ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ», θα πραγματοποιήσει επιλεγμένες προβολές ταινιών για τη μαθητική κοινότητα της Αιγιάλειας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, αποτελεί μια καινοτόμο δράση για την κινηματογραφική παιδεία παιδιών και νέων από τον φορέα “Νεανικό Πλάνο” και φιλοξενείται κάθε χρόνο και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είναι η δεύτερη χρονιά που η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. συνεργάζεται με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ και προβάλλει ταινίες για μαθητές κάθε ηλικίας και μάλιστα με κοινωφελή σκοπό. Μάλιστα, στη φετινή διοργάνωση ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Κωνσταντίνος Κλάγκος είναι και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

Οι ταινίες, οι οποίες εξετάζουν μια ευρύτατη θεματική από σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα μέσα από το βλέμμα των παιδιών και των νέων, θα προβληθούν στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» από 2-5 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 09.00-11.00 & 11.00-13.00 με συμβολικό εισιτήριο 1 ευρώ. Τα έσοδα από τις προβολές θα διατεθούν για την ενίσχυση του ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: “Τα Κροκοδειλάκια” του Christian Ditter (Γερμανία , έγχρωμο, 97’, 2009)

O Hannes θέλει να ενταχθεί στα “ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑΚΙΑ”, μια «συμμορία» από γειτονόπουλα και πρέπει να τολμήσει να κάνει πράγματα που είναι απειλητικά για τη ζωή του. Ο Hannes έχει σωθεί από τον Kai που θέλει κι αυτός να γίνει ένα “ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑΚΙ”, όμως το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι ο Kai είναι σε αναπηρικό καροτσάκι γεγονός που κάνει τ’ άλλα μέλη της «συμμορίας» να μη τον θέλουν. Όταν όμως ο Kai γίνεται μάρτυρας μιας διάρρηξης, τα “ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑΚΙΑ” τον αποδέχονται μιας και θέλουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να διαλύσουν την πραγματική συμμορία.

ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ & ΛΥΚΕΙΑ: “Η άλλη Όχθη” του George Ovashvili (Γεωργία-Καζακστάν, 2009, Έγχρωμο, 90’)

Με πρωταγωνιστή έναν νεαρό πρόσφυγα που αναζητά τον πατέρα του, η ταινία δείχνει τις διαλυμένες σχέσεις μεταξύ κρατών και ανθρώπων. Επίσης εξηγεί ότι η συμφιλίωση είναι εφικτή αλλά πάντα υπάρχουν τραύματα, λύπες, θύματα όταν τα σύνορα καθορίζονται με τη βία.

Σημειώνεται πως οι ταινίες που προβάλλονται στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία και διαπνέονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO για τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο, οι βασικότερες από τις οποίες είναι η αγάπη για τον Άνθρωπο, τη Ζωή και τη Φύση, η ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης των νέων και η αλληλοκατανόηση ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας