“Εύθυμα και έθιμα”-Γνήσιο ελληνικό αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία Αγίας Λαύρας

0
380

Αποκριά για τους Έλληνες σημαίνει μπούλες, μουτζούρηδες, γαϊτανάκι και κυρίως τραγούδια και χοροί “σκωπτικοί”, γεμάτοι αναφορές και υπονοούμενα για την αρχή της ζωής, τον έρωτα και την ερωτική πράξη. Εύθυμα και έθιμα ζωντάνεψαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο, το βράδυ της Παρασκευής, όπου η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, με τη συμμετοχή 5 χορευτικών ομίλων της Αιγιάλειας, έστησε ένα γνήσιο ελληνικό αποκριάτικο γλέντι που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Έθιμα και δρώμενα, καθώς και αποκριάτικα τραγούδια και χοροί από όλη την Ελλάδα, παρουσιάστηκαν στην κεντρική πλατεία του Αιγίου από χορευτές και δασκάλους της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Αιγιαλείας, του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου, του Χορευτικού Ομίλου “Αχαιοί”, του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου και του Χορευτικού Ομίλου Καμαρών “Αρχαίες Ρύπες”.

Την παρουσίαση είχε αναλάβει ο κ. Γιάννης Καυκάς από την θεατρική ομάδα “Απόφοιτοι 1ου Λυκείου Αιγίου”. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, προσφέρθηκαν κρασί και διάφορα κεράσματα από χορευτές των ομίλων, που φυσικά έγιναν ανάρπαστα.

 

[widgetkit id=183]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας