Ξεκινά στις 15 Φεβρουαρίου το “Παιδικό Καρναβάλι 2014” της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.-Δείτε το πρόγραμμα

0
344

Οι Απόκριες έφτασαν και μαζί τους και το «Παιδικό Καρναβάλι 2014» του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., που περιλαμβάνει πολλές κεφάτες δραστηριότητες στο πλαίσιο μιας σειράς θεσμών που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους και που φέτος θα εμπλουτιστούν με νέες εκπλήξεις, πάντα σε συνεργασία με συλλόγους, φορείς και επαγγελματίες της περιοχής. Για δύο εβδομάδες, λοιπόν, η Αιγιάλεια θα κινηθεί σε καρναβαλικούς ρυθμούς, γεμάτους δημιουργία και ψυχαγωγία και η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους, να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή!

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου
10.30 π.μ.-1.30 μ.μ. Καρναβαλικό εργαστήρι κατασκευής Μάσκας με τη συνεργασία του Ε.Κ.Α.ΜΕ./Α.μ.Ε.Α. Αιγίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου. Πούλιες και χρώματα θα είναι στη διάθεση των παιδιών για να δημιουργήσουν ευφάνταστες μάσκες σε αποκριάτικους ρυθμούς, ενώ στους μικρούς φίλους που θα συμμετάσχουν θα γίνει χαρούμενο face painting.

11.30 π.μ. Έναρξη για το Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού με θέμα «Στα ίχνη του στέμματος» σε συνεργασία με το 4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αιγίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου. Πρόκειται για ένα ομαδικό παιχνίδι για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Λίγο πριν την καρναβαλική γιορτή ο Βασιλιάς Καρνάβαλος συνειδητοποιεί ότι κλάπηκε το στέμμα του. Συντετριμμένος από αυτό το γεγονός, απειλεί να μην πραγματοποιηθεί το Παιδικό Καρναβάλι στην πόλη μας αν δε βρεθεί το στέμμα …και η αναζήτηση αρχίζει!

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου
6.30 μ.μ. “Έθιμα & Εύθυμα” Αποκριάτικα παραδοσιακά σεργιάνια με χορούς, δρώμενα και έθιμα της Αποκριάς στην πλατεία Αγίας Λαύρας.
Συμμετέχουν: Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας, Χορευτικός Όμιλος Καμαρών «Οι Αρχαίες Ρύπες», Χορευτικός Όμιλος Αβύθου «Οι Αχαιοί».

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου
11.00 π.μ. Καρναβαλική Ποδηλατάδα στην Κλεομένους Οικονόμου. Το κέντρο της πόλης μετατρέπεται σε αποκριάτικο «παιζώτοπο» και γεμίζει με μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές-ποδηλάτες! Οι μεταμφιεσμένοι ποδηλάτες θα λάβουν μέρος σε κλήρωση με δώρο 3 ποδήλατα. Dj party, face painting, μπαλονοκατασκευές, ξυλοπόδαροι, κεράσματα!

5 μ.μ. Λήξη για το Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού
Οι συμμετέχουσες ομάδες αναζητούν το στέμμα του Βασιλιά Καρνάβαλου, αναστατώνοντας την πόλη.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
Ώρα: 11.30 π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ στο Αίγιο, με αφετηρία την Πλατεία Αγ. Λαύρας και τερματισμό την Πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Τα γκρουπ που θα συμμετάσχουν θα γεμίσουν με χρώματα, χορό και καλή διάθεση το κέντρο του Αιγίου και θα ακολουθήσουν απονομές βραβείων πληρωμάτων και του κρυμμένου θησαυρού, χορευτικά δρώμενα και πολλά happenings. Προπομπός της παρέλασης θα είναι η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας “Ιωάννης Κοκονέτσης”.
Συμμετέχουν οι σχολές χορού: “Dance Affair”, “Ελεύθερη Έκφραση”,  “Dancing Club Αιγίου”. Επίσης θα εμφανιστούν: Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου, Μαζορέτες του Kallisto Spa, Γυμναστήριο “Ladies Fitness”, Γυμναστήριο “Acceleration”.

Κυριακή 2 Μαρτίου
4 μ.μ. Η Αιγιάλεια καρναβαλίζεται απ’άκρη σε άκρη, με τρεις μεγάλες παρελάσεις πληρωμάτων και αρμάτων, ενώ η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θα αναλάβει την ηχητική κάλυψη.
-«Καρναβάλι Δυτικής Αιγιάλειας»- Παρέλαση στην Άβυθο
-«3ο Τρελό ξεφάντωμα στο Διακοπτό»- Παρέλαση στο Διακοπτό
-«Καρναβάλι Αιγιάλειας» – Παρέλαση Αιγείρας-Ακράτας (εκκίνηση: Αιγείρα- τερματισμός: Ακράτα)
 
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 Μαρτίου
11 π.μ. ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΥΚΗ ΑΙΓΙΟΥ – Ελάτε να γιορτάσουμε τα Κούλουμα και να χαρούμε το παραδοσιακό πέταγμα του Χαρταετού με σαρακοστιανά εδέσματα, ντόπιο κρασί, μουσική & πολύ κέφι!
Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΥΚΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

 

Δείτε το πρόγραμμα σε μορφή *.pdf

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας