6ο Φεστιβάλ Πολιτισμού-Λαδιού & Ελιάς, το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουλίου στον Ελαιώνα Διακοπτού

537

Ένα διήμερο αφιερωμένο στην καλλιέργεια της ελιάς, την προώθηση και τις χρήσεις του ελαιολάδου, ενός από τα πιο πολύτιμα συστατικά της διατροφής, πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουλίου η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας στην παραλία Ελαιώνα Διακοπτού, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ελαιώνα. Πρόκειται για το 6ο Φεστιβάλ Πολιτισμού-Λαδιού και Ελιάς, ένα θεσμό που κάθε χρόνο συγκεντρώνει όλο και περισσότερους επισκέπτες, που με ενδιαφέρον παρακολουθούν τις ποικίλες δραστηριότητες του προγράμματος.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις για την ελιά και το ελαιόλαδο από εκλεκτούς ομιλητές, παρουσίαση μαγειρικής με ελαιόλαδο από τον chef κ. Παναγιώτη Κοκκάλα, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά με θέμα την ελιά, μουσικοχορευτικά δρώμενα και άλλες δραστηριότητες.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του διήμερου φεστιβάλ έχει ως εξής:

Σάββατο 27 Ιουλίου
7 μ.μ. Έναρξη έκθεσης-Χαιρετισμοί
7.15 μ.μ. Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά με θέμα την ελιά (με την επιμέλεια του εικαστικού Νίκου Λυριντζή)
8 μ.μ. “Μαγειρεύοντας με το ελαιόλαδο” με τον chef κ. Παναγιώτη Κοκκάλα
9.30 μ.μ. Χορευτική παράσταση: “Καινούργια βήματα σε παλιά μονοπάτια” του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, με αντιπροσωπευτικούς χορούς περιοχών της Ελλάδας και των αλησμόνητων πατρίδων

Κυριακή 28 Ιουλίου
7 μ.μ. Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά με θέμα την ελιά (με την επιμέλεια του εικαστικού Νίκου Λυριντζή)
7.30 μ.μ. Ομιλίες για το ελαιόλαδο. Εκλεκτοί ομιλητές θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με την ελιά και το ελαιόλαδο ως κύρια συστατικά της διατροφής:
-Γεώργιος Μάλλιαρης, μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, ειδικός σε θέματα γαστρονομίας και προϊόντων, με θέμα “Ελληνική Γαστρονομία και Προϊόντα”.
-Άννα Κούρτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα “Η διαχρονική αξία της ελιάς στον Ελληνικό Πολιτισμό”.
Συντονίστρια: Σίσσυ Νίκα, δημοσιογράφος-σύμβουλος γαστρονομίας του περιοδικού “Taste & Style” της Real News.
8 μ.μ. “Μαγειρεύοντας με το ελαιόλαδο” με τον chef k. Παναγιώτη Κοκκάλα
9.30 μ.μ. Μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί μικρή, αντιπροσωπευτική έκθεση αντιγράφων αρχαιοελληνικών αντικειμένων σχετικά με το λάδι και την ελιά στην αρχαιότητα όπως παναθηναϊκοί αμφορείς, αρύβαλλοι, λήκυθοι, λυχνάρια και άλλα.

Χορηγοί του 6ου Φεστιβάλ Πολιτισμού-Λαδιού & Ελιάς είναι: Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, Φυσικό Μεταλλικό νερό “Αύρα”, Τετράμυθος οινοποιία, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Κωτσόβολος, Άνθη-Φυτά “Μανώλια”, Ελιές “Τρίψας”, Ξενώνας “Γιογκαράκης” (Ελαιώνας), Κουτρόπουλος catering, bar-restaurant Refrain (Άκολη), Ψυκτικός Βασίλης Κοσμογιάννης, Γλυκά κουταλιού Κλωνή, Fast Food “On the Go”-Κουνιάκης, Cook Shop και “Το Μελένιο”.

 

Δείτε ΕΔΩ το τηλεοπτικό διαφημιστικό spot για το 6ο Φεστιβάλ Πολιτισμού-Λαδιού & Ελιάς