Μεγάλη προσέλευση στις εκδηλώσεις ποιότητας για το 5ο Φεστιβάλ Πολιτισμού-Λαδιού και Ελιάς 2012 στον Ελαιώνα Διακοπτού (14 και 15 Ιουλίου 2012)

0
434

Σε μια μεγάλη γιορτή για τους Αιγιαλείς και για τους επισκέπτες του δήμου Αιγιάλειας μετατράπηκε το Φεστιβάλ Πολιτισμού Λαδιού και Ελιάς που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Ιουλίου 2012 στον Ελαιώνα Διακοπτού. Το διήμερο Φεστιβάλ, που αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Δήμου Αιγιάλειας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιάλειας και της Τοπικής Κοινότητας Ελαιώνα, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού που θέλησε να ενημερωθεί για την καλλιέργεια της ελιάς, την προώθηση και τις χρήσεις του ελαιόλαδου.

Στο χώρο της πλατείας στην παραλία του Ελαιώνα, από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου είχαν στηθεί εκθεσιακά περίπτερα που διένειμαν ενημερωτικά έντυπα και προσέφεραν στους επισκέπτες εδέσματα και άλλα είδη που είχαν σαν βάση τους το ελαιόλαδο.

 

Και τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις μοναδικές μαγειρικές δημιουργίες του γνωστού σεφ Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος με βάση το ελαιόλαδο και με τη βοήθεια ομάδας μαθητευόμενων μαγείρων από την Αιγιάλεια, δημιούργησε γεύσεις που ενθουσίασαν το κοινό. Η βραδιά του Σαββάτου έκλεισε με χορούς από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου.

 

Μάλιστα, την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ Λαδιού και Ελιάς βρέθηκε και ο «φακός» του τηλεοπτικού σταθμού «Star» που ενημερώθηκε από την κα Ψυχράμη σχετικά με το θεσμό του Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά στο Δήμο.

Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων ξεκίνησε πάλι με τα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά. Οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ ζωγράφισαν πάνω σε ξύλα ελιάς και δημιούργησαν χειροτεχνήματα εμπνευσμένα από τα ελαιόδεντρα. Ακολούθησε απαγγελία από την ποιήτρια Λέττα Κουτσοχέρα του ποιήματός της «Ελαιώνας». Το πρόγραμμα της Κυριακής περιείχε εισηγήσεις ειδικών για την ελιά και το ελαιόλαδο. Ο Βασίλης Ζαμπούνης εκδότης του περιοδικού «Ελιά και Ελαιόλαδο» αναφέρθηκε στο μέλλον του ελαιόλαδου, ενώ ο Γιώργος Οικονόμου Γεν. Δ/ντης του ΣΕΒΙΤΕΛ αναφέρθηκε στο ελαιόλαδο και τους καταναλωτές του. Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του Ανδρέα Κουνινιώτη, γεωπόνου της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών (ΠΕΣ), με θέμα «Η ελαιοκαλλιέργεια στην Αιγιάλεια και η συμβολή της ΠΕΣ».

Επίσης, το Φεστιβάλ Λαδιού και Ελιάς περιελάμβανε εκπαιδευτικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους με θέμα τις ποικιλίες της ελιάς και τις παροιμίες του λαού μας αλλά και κληρώσεις δώρων. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από ζωντανή ορχήστρα που κράτησε μέχρι αργά αμείωτο το κέφι των επισκεπτών στο Φεστιβάλ.

 

Δείτε ΕΔΩ σχετικό βίντεο

 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού Σωτήρης Παπαγεωργίου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Βασιλική Ψυχράμη, ο αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελαιώνα Γιάννης Δημόπουλος, η αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Παπαγεωργίου, καθώς και ο τέως δήμαρχος Διακοπτού Παναγιώτης Βασιλείου. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αχαΐας Αθανάσιος  Νταβλούρος, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μαρία Τσουκαλά, ο δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Φιλιππάτος και αρκετοί εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων φορέων της Αιγιάλειας.

Για την άρτια διεξαγωγή του διήμερου Φεστιβάλ το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. επιθυμεί να ευχαριστήσει πρωτίστως την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και κατόπιν για τις προσφορές και τη συνεργασία τους τις επιχειρήσεις, τις εταιρείες και τα καταστήματα, που αναγράφονται κάτωθι: «Όμιλος  Καλλιμάνη», Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών, Κωτσόβολος, Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου (Κώστα Σιώμο), Catering «Κουτρόπουλος», Σύλλογος  Εστίασης  και  Αναψυχής  Αιγιαλείας, Επαγγελματικός Εξοπλισμός  «Κοσμογιάννης  Βασίλης», Cook Shop Αιγίου, «Τετράμυθος», Solar Heat (για τα εκθεσιακά περίπτερα ), Ανθοπωλείο «Μανώλια», Ξενώνας «Γιουγκαράκης», Λαμπρόπουλος Νικόλαος για την επεξεργασία των ξύλων στο Εικαστικό  Εργαστήρι, Καφετέρια  «Del Mare», κατάστημα «Υφανσις», Βιβλιοπωλείο «Φωλιά του Βιβλίου», Χρήστο Βλάχο για την προσφορά των  Stands, το Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου και την κα Bάνα Μπεντεβή.

Επίσης τα τοπικά καταστήματα του Ελαιώνα και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Την Τοπική Κοινότητα Ελαιώνα, τον Βασίλη Τζαβάρα, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ελαιώνα Σπύρο Χριστοδούλου και Γιάννη Δημόπουλο, καθώς και τον τέως αντιδήμαρχο Διακοπτού Δημήτρη Παλαιολόγου.

[widgetkit id=111]

 

Για τη συνεργασία τους η ΔΗΚΕΠΑ ευχαριστεί επίσης τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιόλαδου, το περιοδικό «Ελιά και Ελαιόλαδο», το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πάτρας, το Μουσείο Λαδιού και Ελιάς στην Άνω Γατζέα Πηλίου, το Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς για την αποστολή εντύπου υλικού και αναμνηστικών και τους εκθέτες που έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στον σεφ Λευτέρη Λαζάρου για την προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΔΗΚΕΠΑ καθώς και στην ομάδα των βοηθών του, τους Αλέξανδρο Ποιμενίδη, Αλέξανδρο Πετρόγιαννη, Νίκο Δημόπουλο και Βάσω Κουνιάκη. Την όλη παρουσίαση του κ. Λαζάρου στήριξε ο «ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ» με την παραχώρηση χώρου, εξοπλισμού και υλικών καλύπτοντας τις ανάγκες του διήμερου προγράμματος, το catering «ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΣ» και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Αιγιάλειας  Στράτος Βαρδάκης.

Τέλος ευχαριστίες εκφράζονται προς το Δ.Σ της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και ιδιαίτερα προς τον Βασίλη Μανουηλίδη για την επιμέλεια των βίντεο, προς την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό, όπως και προς την Ομάδα Α των Εθελοντών που εργάστηκαν ακούραστα με πρωτεργάτη τον Γιώργο Κριτάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας