Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε οινοποιεία και εστιατόρια για συμμετοχή τους στα “Οινοξένεια 2013”, στα τέλη Αυγούστου στην Αιγιάλεια

0
266

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

Τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2013 είναι ένα νέο βήμα που έρχεται να προστεθεί στην πορεία που ακολουθεί η Αιγιάλεια για την προβολή των τοπίων της, των προϊόντων της αλλά και των υπηρεσιών της, προκειμένου να τα προσφέρει απλόχερα και φιλόξενα στον επισκέπτη της περιοχής και όχι μόνο.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη διοργάνωση που προγραμματίζεται για τα τέλη Αυγούστου 2013 και που για πρώτη χρονιά, έστω και δειλά, θα προσπαθήσει  να αναδείξει τα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιάλειας μέσα από τα αρώματα του οίνου της. Σε αυτή την προσπάθεια καλούνται να εμπλακούν τα οινοποιεία της περιοχής αλλά και ένα δίκτυο καταστημάτων εστίασης που συντονισμένα μεταξύ τους αρμονικά θα αποδώσουν τον στόχο της διοργάνωσης, που δεν είναι άλλος από την προβολή της περιοχής μας, των παραδοσιακών πιάτων της και της επαφής του κοινού με την αμπελοοινική παράδοση.

Τα κριτήρια που ορίζουν τις συμμετοχές των οινοποιείων που επιθυμούν να λάβουν μέρος είναι τα εξής:
-Να παράγουν και να προωθούν κυρίως τοπικά επώνυμα κρασιά (εμφιαλωμένα ή συσκευασμένα) με σωστή επισήμανση.
-Να είναι επισκέψιμα με βάση την Υ.Α. 385951/2000, να διαθέτουν έντυπο υλικό για τους επισκέπτες στην αγγλική γλώσσα αλλά και οργανωμένη ξενάγηση στον χώρο τους.
-Να συμμετέχουν σε δράσεις που προωθούν στην Ελλάδα το ελληνικό επώνυμο κρασί μέσω της Εθνικής Διεπαγγελματικής  Οργάνωσης.
-Να αναλάβουν την οργάνωση δικών τους, ξεχωριστών δράσεων (events) στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ.

Σχετικά με τα καταστήματα-χώρους εστίασης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, υπάρχουν επίσης κριτήρια ως κάτωθι:
-Να έχουν μακρόχρονη και σταθερή λειτουργία στην Αιγιάλεια, πληρώντας τις απαιτούμενες νόμιμες προϋποθέσεις και να διαθέτουν επαρκή εξοπλισμό και άψογη υγιεινή των χώρων τους.
-Να προσφέρουν ζεστή και φιλόξενη εξυπηρέτηση των πελατών.
-Να διαθέτουν τοπικά εμφιαλωμένα κρασιά ή σε περίπτωση που σερβίρουν χύμα κρασί, αυτό να προέρχεται από ασκούς τοπικών κρασιών με νόμιμη σήμανση.
-Να διαθέτουν στοιχειώδεις γνώσεις για το κρασί, αντίστοιχο ψυγείο αλλά και διάφανα ποτήρια κρασιού με ποδαράκι για το σωστό σερβίρισμα του οίνου.
-Να είναι σε θέση να δίνουν βασικές πληροφορίες για την περιοχή της Αιγιάλειας αλλά και τη φιλοσοφία των “ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ” γενικότερα και την υλοποίηση όλων των δράσεων.
-Να υπηρετούν κατά προτίμηση την τοπική κουζίνα και τις παραδοσιακές συνταγές της Αιγιάλειας καθώς θα αναλάβουν να οργανώσουν και να φιλοξενήσουν ειδικά για τη διοργάνωση παραδοσιακά πιάτα με προϊόντα που παράγονται ή παρασκευάζονται στην Αιγιάλεια.
-Να ακολουθήσουν χαμηλή τιμολόγηση στα ειδικά σχεδιασμένα μενού που θα προσφέρουν  και κυρίως στα τοπικά κρασιά που θα συνοδεύουν τα πιάτα.
-Να αναλάβουν την οργάνωση δικών τους, ξεχωριστών δράσεων (events) στα καταστήματά τους κατόπιν συντονισμού με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και γενικότερα να ανταποκρίνεται ο χώρος και η τοποθεσία των καταστημάτων τους στις ανάγκες των “ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ”.
Αρνητικά αντιμετωπίζονται τα πλαστικά τραπεζοκαθίσματα και τα πλαστικά τραπεζομάντηλα μιας χρήσης.

Κατόπιν τούτων, όσοι επιθυμούν να εμπλακούν υπεύθυνα και ενεργά στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, καλούνται έως τη Δευτέρα 15 Ιουλίου να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στα τηλ. 26910-68308 & 26901-28210, καθημερινά 09.00-16.00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας