Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα Μουσικά Εργαστήρια της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

204

mousika ergastiria-1Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας συνεχίζοντας το πνευματικό και καλλιτεχνικό έργο των Χορωδιακών συνόλων και των εκπαιδευτικών τμημάτων της, σας προσκαλεί να εκδηλώσετε το  ενδιαφέρον σας δηλώνοντας συμμετοχή στα παρακάτω τμήματα που θα λειτουργήσουν υπό τη διεύθυνση της μαέστρου και καθηγήτριας πιάνου Βασιλικής Νάσση.

Με κορμό την Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας που αισίως συμπληρώνει 15 χρόνια συνεχούς και δημιουργικής παρουσίας θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα καλύπτοντας όλες τις ηλικίες:

1.Μουσικά παιχνίδια

Τα τμήματα απευθύνονται σε παιδιά 5-8 ετών που θέλουν να ανακαλύψουν τη μουσική μέσα από το παιχνίδι. Μέσω μουσικών παραμυθιών απογειώνεται η φαντασία τους και αναδεικνύεται η καλλιτεχνική τους φύση. Μουσική, παραμύθι, κίνηση, χορός, ρυθμός συμβάλλουν στην καλλιέργεια του χαρακτήρα και της δημιουργικής σκέψης των παιδιών. Θα λειτουργούν κάθε Σάββατο 10.00-11.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Μηνιαίο κόστος συμμετοχής 1ο παιδί 10 ευρώ, 2ο παιδί 5 ευρώ, 3ο παιδί δωρεάν.

Έναρξη το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.

2.Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας

Τμήμα Αιγίου. Η μελωδική φωνή των νέων της Αιγιαλείας ακούγεται φρέσκια και δυνατή καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Σάββατο 11.00-12.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Μηναίο κόστος συμμετοχής 1ο παιδί 10 ευρώ, 2ο παιδί 5 ευρώ, 3ο παιδί δωρεάν.

Έναρξη το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.

Τμήμα Διακοπτού. Από το 2008 μεγάλωσε ήδη μια γενιά παιδιών και συνεχίζει δυναμικά. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Σάββατο 16.30-18.00 στο Πνευματικό κέντρο Διακοπτού. Μηνιαίο κόστος συμμετοχής 1ο παιδί 10 ευρώ, 2ο παιδί 5 ευρώ, 3ο παιδί δωρεάν.

Έναρξη το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας συμμετέχει κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. όπως το Πάρκο των Χριστουγέννων, το Πολιτιστικό Καλοκαίρι, τα Οινοξένεια, καθώς και σε Χορωδιακά φεστιβάλ και συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες.

3.Χορωδία Ενηλίκων Διακοπτού

Με έδρα το Διακοπτό και 7 χρόνια λειτουργίας προσκαλούμε νέα μέλη από την Ανατολική Αιγιάλεια. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Τρίτη 19.30-21.00 στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού. Μηνιαίο κόστος συμμετοχής 10 ευρώ το άτομο, 15 ευρώ το ζευγάρι.

Έναρξη την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022.

4.Χορωδία ΚΑΠΗ Αιγίου

Μετά από 8 δημιουργικά χρόνια συνεχούς λειτουργίας και δυναμικής συμμετοχής στα πολιτιστικά του Δήμου μας, καλούμε νέα μέλη να εμπλουτίσουν τη μουσική μας παρέα. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Δευτέρα 16.30-18.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Έναρξη την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022.

5.Λαϊκή Χορωδία Ενηλίκων Αιγίου

Μετά από απαίτηση πολλών φίλων που κατοικούν στο Αίγιο, δημιουργούμε ένα νέο τμήμα και προσκαλούμε τους λάτρεις των σπουδαίων μελωδιών της διαχρονικής λαϊκής Ελληνικής μουσικής. Ελάτε στην παρέα μας να μοιραστούμε όμορφες μουσικές στιγμές. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Τετάρτη 18.30-20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Μηνιαίο κόστος συμμετοχής 10 ευρώ το άτομο, 15 ευρώ το ζευγάρι.

Έναρξη την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022.

mousika ergastiria-2Όλα τα τμήματα θα λειτουργούν με πλήρη τήρηση των μέτρων πρόληψης του Covid-19 (απολύμανση χώρων, τήρηση αποστάσεων και επαρκής αερισμός) σε ευρύχωρες αίθουσες σύμφωνα με τα ΦΕΚ του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η καλλιέργεια της φωνής και η ενασχόληση με το χορωδιακό τραγούδι επιδρούν σε κάθε άτομο ξεχωριστά προάγοντας τη συνεργατικότητα, την αλληλεγγύη καθώς και τη διατήρηση της μουσικής πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Σας περιμένουμε!

mousika ergastiria-3Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά 10.00- 14.00 στα γραφεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο) Νικ.Πλαστήρα 19 και Κανελλοπούλου, στο τηλέφωνο 26910/28210 ή στο email:dhkepaigialeias@gmail.com, καθώς και στο τηλέφωνο 6940775988 (κα. Νάσση).