Αφηγηματική παράσταση για παιδιά, την Τρίτη 9 Ιουλίου στα σκαλάκια της Φιλοποίμενος (Αίγιο)

783

Συνεχίζονται οι “Βραδιές Πολιτισμού στα σκαλάκια Φιλοποίμενος” της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., που τις πρώτες δύο μέρες (4 και 5 Ιουλίου) με τις παραστάσεις Καραγκιόζη, γνώρισαν πρωτοφανή επιτυχία. Αυτή τη φορά, την Τρίτη 9 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί η πρώτη μιας σειράς υπαίθριων παραστάσεων αφήγησης με γενικό τίτλο “Του μύθου τα καμώματα”, που εμπλουτίζονται με μουσική, τραγούδι και κίνηση.

 

Η παράσταση “Ο Ρωμανός ο Φαροφύλακας” που απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας, είναι μια ιστορία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Παπασταματίου και μιλάει για τη δύναμη ενός αγοριού που μπόρεσε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και κατάφερε να γίνει ο ζωντανός θρύλος των θαλασσών, όχι με μαγικά κόλπα αλλά φυλάγοντας με τόλμη, θέληση και υπευθυνότητα το πιο δύσκολο πέρασμα ανάμεσα σε δύο νησιά. Στην αφήγηση η Άρτεμις Θεολόγη και στη μουσική-τραγούδι ο Γιάννης Σημαιόπουλος. Ώρα έναρξης 8.45 μ.μ.

Εξάλλου, την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 9 μ.μ., το “Sexteto πνευστών οργάνων”, που είναι μουσικό σχήμα της Φιλαρμονικής Αιγίου, θα πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή εμφάνιση στα σκαλάκια της Φιλοποίμενος, με ελληνικές και ξένες επιτυχίες σε διασκευές jazz, swing και μοντέρνες εκτελέσεις. Το ορχηστρικό “μενού” εκτελούν: Τρομπέτα: Αντώνης Χαραλαμπόπουλος-εξάρχων, 2η τρομπέτα: Γρηγόρης Βουτσινάς, Κλαρινέτο: Μαρία Χαραλαμποπούλου, Σαξόφωνο άλτο: Βίκυ Ζαρκάδα, Σαξόφωνο τενόρο: Χριστίνα Αποστολοπούλου, Τρομπόνι: Φάνης Παπαχρυσάνθου, Κρουστά: Χαράλαμπος Μακρόπουλος.