Το «Aigio Music Festival» στο Αρχαίο Θέατρο Αίγειρας

881

arxaio-theatro-aigiras1Στο πλαίσιο του 1ου «Aigio Music Festival» που συνδιοργανώνουν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις στο Αρχαίο Θέατρο Αίγειρας, με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης στις 9μ.μ.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα για κιθάρα και ακορντεόν. Τρεις εξαιρετικοί σολίστ, ο Χρήστος Ζερμπίνος, ο Ιάκωβος Κολανιάν και ο Δημήτρης Παπαγγελίδης, θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο της μουσικής, με όχημα δύο όργανα όπως το ακορντεόν και η κλασική κιθάρα, ώστε να ανακαλύψουμε από τον κλασικούς ως τους σύγχρονους συνθέτες, το ρόλο αυτών των οργάνων ως σολιστικό δεξιοτενικό όργανο.

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου σειρά έχουν τα «Πορτρέτα γυναικών». Μία συνάντηση της μουσικής με το θέατρο, μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Θεοδώρου Λεμπέση, όπου ο λόγος συμπνέει με τους ήχους της μουσικής όπου εμπνεύστηκε από στίχους κορυφαίων της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η μουσική συναντάει κορυφαίες στιγμές γυναικών. Τις τραγουδάει, γίνεται αγωγός τους, τις διασκεδάζει, τις συντροφεύει, τους δίνει χώρο να ακουστούν με τη δική τους μελωδία. Μέσα από κείμενα των Shakespeare, Kein, Chekhov, Μολιέρο και των Ελλήνων κλασσικών Πλάτωνα Ευριπίδη και Αισχύλου αλλά και άλλων κορυφαίων συγγραφέων, ο συνθέτης βρήκε την έμπνευση να δημιουργήσει πρωτότυπες συνθέσεις για δυο ηθοποιούς και μια λυρική τραγουδίστρια.

Δυο ηθοποιοί, και μία λυρική τραγουδίστρια, συναντιούνται επί σκηνής για να ταξιδέψουν το κοινό μέσα σ’ ένα ταξίδι μουσικής και λογοτεχνίας, επιτυγχάνοντας πλήρως το συγκερασμό των δύο αυτών μορφών της τέχνης.  Οι θεατές γίνονται κοινωνοί μιας μοναδικής εμπειρίας απολαμβάνοντας μονόλογους γνωστών θεατρικών έργων, δεμένους σε μια αδιαίρετη και ενιαία ενότητα.

Ηθοποιός: Παναγιώτα Βλαντή

Ηθοποιός: Δανάη Λουκάκη

Υψίφωνος: Άννα Στυλιανάκη

Συνοδεύει Ορχήστρα δωματίου

Μουσική σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας: Θοδωρής Λεμπέσης.

arxaio-theatro-aigiras2ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Για την εξυπηρέτηση του κοινού που επιθυμεί να μεταβεί στο Αρχαίο Θέατρο για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, θα δρομολογηθεί λεωφορείο. Κόστος: 10 ευρώ με επιστροφή.

Αναχώρηση από Πάτρα:19:00

Αναχώρηση από Αίγιο:19:45

Πληροφορίες-κρατήσεις στο ταξιδιωτικό γραφείο «Mattheos Tours».

Ταξιαρχών 32, Αίγιο-τηλέφωνο: 2691021222.

Κων/πόλεως 85, Πάτρα-τηλέφωνο: 2610424424