Μικρά θαύματα λαϊκής τέχνης, στο εικαστικό εργαστήρι του Β.Λιακόπουλου για μαθητές γυμνασίου

0
319

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και το «Παιδικό Καρναβάλι Αιγιαλείας 2013» που οργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, ξεκίνησε με κέφι και πολλή χαρά για τους μικρούς φίλους αλλά και για όσους αισθάνονται παιδιά!

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του «Παιδικού Καρναβαλιού» ήταν αφιερωμένο στην καρναβαλική δημιουργία, με τρόπο διασκεδαστικό και συνάμα διδακτικό. Το υπόγειο του 1ου Γυμνασίου Αιγίου μετετράπη σε ένα μεγάλο εικαστικό εργαστήρι με κεντρικό θέμα «Η σημασία της λαϊκής τέχνης στην καρναβαλική χειρωναξία», στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 14 μαθητές του 1ου, 3ου και 4ου Γυμνασίου. Οι νεαροί καλλιτέχνες είχαν ως καθοδηγητές τους τον διακεκριμένο εικαστικό Βασίλη Λιακόπουλο και τη διακοσμήτρια Χριστίνα Παπαζαχαροπούλου, που μετά το θεωρητικό μάθημα έδωσαν υλικά και εργαλεία στους μαθητές ώστε να διαμορφώσουν εκπληκτικές καρναβαλικές δημιουργίες.

Μεταξύ άλλων, αξιοποιήθηκαν χαρτί, φελιζόλ, τούλι, κορδέλες, χαρτοπολτός αλλά και ξύλα, μέταλλα και διάφορα «σκουπίδια» από το χώρο της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου, που «γεννήθηκαν» ξανά και μετατράπηκαν σε υπέροχα διακοσμητικά, στολισμένα με τη φαντασία της εφηβικής ματιάς.

Στο εργαστήρι συμμετείχαν: Από το 1ο Γυμνάσιο: Τριανταφυλλοπούλου Ιωάννα, Μπουντίνη Μιγκένα, Λούκαϊ Φλώρα, Καραπιπέρη Εμμανουέλα, Βασιλάκης Δημήτρης. Από το 3ο Γυμνάσιο: Μαραγκού Αδαμαντία, Λουκοπούλου Μαριάννα, Παπαδημητροπούλου Γρηγορία, Δεσύλλα Μαρίνα. Από το 4ο Γυμνάσιο: Πολυδωροπούλου Πωλίνα, Καϊάφα Μαρία, Χάρτζης Σπήλιος, Νικολοπούλου Μαρία, Καλαποδά Παρασκευή.

Οι κατασκευές θα εκτεθούν την Κυριακή 10 Μαρτίου στα Ψηλαλώνια, στα πλαίσια της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης και μετά θα δοθούν στα σχολεία των συμμετεχόντων.

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κα Βασιλική Ψυχράμη συγχαίρει θερμά τους καλλιτέχνες και τους μαθητές για τις εντυπωσιακές δημιουργίες τους και ευχαριστεί τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αιγίου κ. Επαμεινώνδα Δούλο για την παραχώρηση του χώρου, αποδεικνύοντας έτσι τον κοινωνικό ρόλο του σχολείου, καθώς και την εταιρεία Coca Cola 3E-Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Αύρα» για την προσφορά νερού και χυμών και την pizza “Ciao” για την προσφορά γεύματος το μεσημέρι της Κυριακής.

 

Δείτε φωτογραφίες από το διήμερο εργαστήρι

[widgetkit id=87]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας