Μουσικό απόγευμα αφιερωμένο στην Τρίτη Ηλικία, την Τετάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”

344

Με μια τρυφερή εκδήλωση ενημερωτικού και παράλληλα ψυχαγωγικού χαρακτήρα και με κεντρικά πρόσωπα ηλικιωμένους συμπολίτες μας, πραγματοποιείται την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου η κεντρική εκδήλωση της εβδομάδας δράσεων για την Τρίτη Ηλικία την οποία διοργανώνει το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Αιγιαλείας, που υλοποιείται από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.. Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Αιγιάλειας με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία και έχουν ως στόχο αφενός την ενημέρωση, την πρόληψη και την κοινωνική συμμετοχή των ηλικιωμένων αλλά και αφετέρου την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων  για θέματα που αφορούν την Τρίτη Ηλικία.

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 το απόγευμα, φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου ΄΄Αλέκος Μέγαρης΄΄ εκδήλωση με τίτλο “Τι 60…τι 70…τι 80”, με στόχο την κοινωνική συμμετοχή των ηλικιωμένων,  την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των νεότερων, όπως και την ψυχαγωγία. Η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, που αποτελείται από 40 χορωδούς, άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, θα μας ταξιδέψει μέσα από την μουσική υπό την διεύθυνση της κας Αλίκης Ζαφείρη και τις μελωδίες του κ. Ανδρέα Αδαμόπουλου στο πιάνο. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση με παλιά αντικείμενα που έχουν παραχωρήσει εξυπηρετούμενοι του ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ και που αποτελούν μέρος της ζωής τους. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η εβδομάδα δράσεων ξεκίνησε τη Δευτέρα το πρωί από την Αιγείρα με μετρήσεις ζωτικών σημείων, συμβουλές πρόληψης και συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου. Ανάλογες ανοιχτές ενημερωτικές δράσεις φιλοξενούνται την Τρίτη και ώρες 9-11 π.μ. στο Διακοπτό (ΟΣΕ) και στην Ακράτα (ΚΕΠ), την Τετάρτη 9-11 π.μ. στην Πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο, την Πέμπτη 9-11 π.μ. στην Άβυθο (πλησίον ιατρείου) και την Παρασκευή 9-11 π.μ. στις Καμάρες, στην αίθουσα του Χορευτικού Ομίλου Καμαρών.