Οι 68 ταινίες του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

1179

Η πιο σημαντική στιγμή – έως την επόμενη – για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» έφτασε! Ανακοινώνονται οι 68 ταινίες που διαγωνίζονται στα τέσσερα διαγωνιστικά προγράμματα του φεστιβάλ, οι οποίες εξασφαλίζουν ονειρεμένες καλοκαιρινές βραδιές στον Κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου. Από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου δημιουργοί από όλο τον κόσμο θα συνδεθούν με το Αίγιο σε μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και φιλίας, βασισμένη στη δημιουργικότητα.

Η τελική λίστα ταινιών του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου αποτελείται από 29 ταινίες μυθοπλασίας, 14 ντοκιμαντέρ, 13 Animation και 12 σπουδαστικές ταινίες. Προσεκτικά επιλεγμένες με ζητούμενο την ισορροπία στις θεματικές που πραγματεύονται, οι ταινίες φέτος αυξήθηκαν σε αριθμό, καθώς παρατηρήθηκε πληθώρα αξιόλογων project, τα οποία ήταν αδύνατο να μείνουν εκτός προγράμματος.

Οι καλύτερες ταινίες κάθε προγράμματος, έτσι όπως θα αξιολογηθούν από τις 4 τριμελείς κριτικές επιτροπές τους, θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο 1000 ευρώ στα διεθνή τμήματα και 500 ευρώ στο Εθνικό Σπουδαστικό. Φυσικά, θα συνεχιστεί και φέτος ο αγαπημένος θεσμός του Βραβείου Κοινού, πιο επίκαιρος από ποτέ ανάμεσα σε τόσες εκλογικές διαδικασίες, ενώ ανάμεσα στα υπόλοιπα βραβεία, θα δοθεί Βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» από την οικογένεια του σπουδαίου δημιουργού, το Βραβείο GSC καλύτερης Κινηματογράφησης από την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC), με την οποία το φεστιβάλ έχει την τιμή να συνεργάζεται, καθώς και το Βραβείο ΟΚΛΕ από την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας.

Ανυπομονούμε!

Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα – Μυθοπλασία

Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ

Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Animation

Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα