Στην τελική ευθεία το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας-Μια μεγάλη νεανική γιορτή στο Δημοτικό Πάρκο Υψηλών Αλωνίων Αιγίου

0
334

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Δημιουργίας, ενός νέου θεσμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα υπέροχο ταξίδι δημιουργικότητας για τη μαθητιώσα νεολαία όλων των σχολικών βαθμίδων, το οποίο θα πλαισιωθεί από πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για όλα τα γούστα. Κεντρικό θέμα του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Δημιουργίας είναι το περιβάλλον και η ανακύκλωση και οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις ξεχωριστές τους ιδέες στους τομείς των κατασκευών, του κολάζ, της δημιουργίας video, του γκράφιτι και της φωτογραφίας, στην μεγάλη έκθεση δημιουργημάτων που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Πάρκο των Υψηλών Αλωνίων Αιγίου, το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου.

Πάνω από 230 μαθητές από 12 σχολεία της Αιγιάλειας θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ, με τα παιδιά να δημιουργούν είτε ως μέλη ομάδων είτε με ατομικές συμμετοχές. Συγκεκριμένα, θα εκτεθούν εικαστικές και καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών από τα εξής σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Αβύθου, Δημοτικό Σχολείο Τεμένης, Δημοτικό Σχολείο Ελαιώνα, 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας, 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου θα λειτουργούν στο Πάρκο (10 π.μ. – 2 μ.μ. και 5 μ.μ.-8.30 μ.μ.):

-Μια πρωτότυπη υπαίθρια έκθεση μουσικών οργάνων με ανακυκλώσιμα υλικά. Μια …αναπάντεχη ορχήστρα που αποτελείται από βιολιά φτιαγμένα από παλιά τζιν, κιθάρες από χαρτί, πιάνο από ύφασμα, όλα χρηστικά και όχι διακοσμητικά, φτιαγμένα από τους Χρήστο Τσόνια και Αρετή Καρρά, κατασκευαστές οικολογικών μουσικών οργάνων.

-Δημιουργικό Ανοιχτό Εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά. Άχρηστα αντικείμενα μεταμορφώνονται σε μικρά έργα τέχνης από τον γλύπτη Βασίλη Λιακόπουλο και την εικαστικό Χριστίνα Παπαζαχαροπούλου. Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία μετατροπής ανακυκλώσιμων υλικών σε ευφάνταστες δημιουργίες.

-Ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, σε συνεργασία με το κατάστημα “Κωτσόβολος”, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Οι δημότες καλούνται να φέρουν τις χαλασμένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους, όπως κινητά τηλέφωνα, συσκευές σταθερής τηλεφωνίας, φορητούς υπολογιστές, modems, μπαταρίες και λοιπό εξοπλισμό, προκειμένου να προοριστούν για ανακύκλωση. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Αιγίου.

-Το Μαθητικό Περίπτερο θα φιλοξενεί τη σχολική εφημερίδα δράσης και έκφρασης του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, έκδοση της ομάδας “Πράσινοι Φίλοι”.

Εξάλλου, την Κυριακή 21 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί μια εκπαιδευτική-ψυχαγωγική δραστηριότητα για παιδιά Δημοτικού Σχολείου, με την ευγενική συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.). Τα παιδιά εξοικειώνονται με την ιδέα της ανακύκλωσης μέσα από ομαδικά παιχνίδια όπως παζλ, φιδάκι, κυνήγι χαμένου θησαυρού, κρίκοι, ψάρεμα, στόχος κλπ., λαμβάνοντας συμβολικά δωράκια και ενημερωτικό υλικό. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνουν οι απονομές των βραβείων και επαίνων συμμετοχής και στις 7 το απόγευμα, η οικολογία θα συναντήσει τη μουσική και την τέχνη. Τα μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά της ArtEcoBand, μπάντας από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής αλλάζουν χέρια και παίρνουν “ζωή” από μαθητές του Πρότυπου Ωδείου Αιγίου, που αυτοσχεδιάζουν σε μια ξεχωριστή μουσική απόδραση. Συμμετέχει η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας.

Σημειώνεται πως στο χώρο του πάρκου τις μέρες του Φεστιβάλ θα λειτουργεί πασχαλινό παζάρι για την ενίσχυση του έργου του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας κα Βασιλική Ψυχράμη καλεί όλους τους Αιγιαλείς να κάνουν τη βόλτα τους στο πάρκο των Υψηλών Αλωνίων και να θαυμάσουν τις δημιουργίες των μαθητών, επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο το δημιουργικό τους ταλέντο και δίνοντάς τους κίνητρο να συνεχίσουν να εκφράζονται καλλιτεχνικά.

Μέγας χορηγός του Μαθητικού Φεστιβάλ είναι η επιχείρηση “Χαλκιάς Παναγιώτης-Ανακύκλωση Ελίκης, υπηρεσίες ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων (τηγανέλαια)” και χορηγοί οι επιχειρήσεις: “Κωτσόβολος-Αίγιο”, “Revoil-Μπαβιόλης Γεώργιος και ΣΙΑ Ο.Ε.”-Καμάρες Αιγιαλείας, Rosa Negra restaurant bar-Παραλία Αιγίου, Γιούπης Χαρτικά και “Pc Support” Νίκος Σκούρας-Πετμεζά, Αίγιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας