Ο σπουδαίος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., 23 και 24 Απριλίου στο Αίγιο

908

Με τη συμμετοχή δώδεκα συνολικά σχολείων από Αίγιο, Αιγείρα, Διακοπτό, Σελιανίτικα και Πάτρα, πραγματοποιείται φέτος το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας που διοργανώνεται από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), το Σαββατοκύριακο 23-24 Απριλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλωνα” στο Αίγιο.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Ελληνικό Κινηματογράφο και οι μαθητές δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων θα παρουσιάσουν δικές τους θεατρικές διασκευές με σκηνές, ατάκες, χορογραφίες και τραγούδια από 16 αξέχαστες και διαχρονικές ελληνικές ταινίες.

Επίσημος προσκεκλημένος του φεστιβάλ θα είναι ο σπουδαίος ηθοποιός κ. Γιώργος Μιχαλακόπουλος, που θα τιμήσει με την παρουσία του τη διοργάνωση και κυρίως τους μικρούς ηθοποιούς που θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και το κέφι τους επί σκηνής.

Ειδικότερα συμμετέχουν τα εξής σχολεία (με σειρά εμφάνισης): 60ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, 21ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 42ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων, 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, Γενικό Λύκειο Διακοπτού, Γυμνάσιο Αιγείρας, 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 1ο Γυμνάσιο Αιγίου.

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται, ενώ υπάρχει ανοιχτή γέφυρα επικοινωνίας των εκπροσώπων των σχολείων με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για θέματα συντονισμού όλων των λεπτομερειών.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ: Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Είναι απόφοιτος του 1961 της Δραματικής Σχολής του θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν ενώ αργότερα έγινε καθηγητής στο Εθνικό Θέατρο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα του Θεάτρου. Ακόμα, υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Αθήνας από το 1974 έως το 1986 και διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΚΕ.Θ.Ε.Α.. Ίδρυσε το Θέατρο Σάτιρας, έπαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, πρωταγωνίστησε σε πληθώρα ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου και σε σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης αλλά και σκηνοθέτησε πολλά θεατρικά έργα.